Оставиха в ареста водача на джихадистите, арестувани на Гюешево

36-годишният косовар Фатон Реджепи остава за постоянно ареста по обвинение за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Това реши състав на Кюстендилски окръжен съд днес.

Мъжът беше задържан на Гюешево преди ден заедно с четирима други имигранти. В опита си да преминат през граничните власти, Фатон е предложил подкуп на гранични служители на Гюешево в размер на 175 евро. Пред съда мъжът призна вината си и обясни, че съжалява за случилото се. По негови думи той искал да помогне на случайно срещнати по пътя хора да преминат през граница.

Според магистратите 36-годишният мъж няма постоянен адрес и има опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Според съдебната справка той е с чисто съдебно минало и не е осъждан.

Наложената мярка от Кюстендилски окръжен съд може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд – София. Предстои гледането на мерки на останалите четирима бежанци пред Районен съд – Кюстендил.

Петимата мъже бяха арестувани в сряда вечера при опит да влязат у нас през ГКПП-Гюешево. Освен че предложили подкуп на граничните власти, в телефоните им са били открити снимки с притеснително съдържание. В джиесемите имало снимки на хора с отрязани глави и призиви за джихад.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене