ОБС – БЛАГОЕВГРАД ПРИЕ БЮДЖЕТНА ПРОГНОЗА ЗА ПЕРИОДА 2016 – 2018 ГОДИНА ЗА МЕСТНИ ДЕЙНОСТИ

Общински съвет – Благоевград прие бюджетна прогноза за периода 2016 – 2018 година за местни дейности, предаде репортер на Pirinsko.com.

Преди гласуването на прогнозния бюджет, съветниците дебатираха по една от точките в него касаеща заложените приходи от концесионните договори. След 15 минутна пауза и съветване с Министерството на финансите сумата на прогнозните приходи от тези договори бе коригирана от 350 на 550 хил. лева и точката бе приета с 29 гласа „За“, 1 „Против“ и 0 „Въздържали се“.

Местните парламентаристи одобриха на първо четене Наредбата за условията и реда за упражняване правата на Община Благоевград върху общинската част от капитала на търговските дружества. С пълно мнозинство общинските съветници предоставиха права на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов да издаде запис на заповед за авансово плащане в размер на 126 477 хиляди лева по проект „Инвестиции в бъдещето на община Благоевград”, финансиран с Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 година.

С пълно мнозинство Общински съвет – Благоевград одобри на първо четене изменения на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград с времеви хоризонт на действие 2014 – 2020 година.

По време на провелите се дебати стана ясно, че възможност за промени в интегрирания план могат да бъдат направени през 2015, 2019 и 2020. Зам.-кметът по европейски програми и проекти Зорница Кралева обяви, че в срок до 2 септември жителите на Благоевград могат да поддават своите предложения за изменения в градския план. От своя страна председателят на Общинския съвет – Благоевград Радослав Тасков обяви, че вече има постъпили три предложения сред които са изграждане на многофункционална спортна зала в НХГ „Св.св Кирил и Методий“ и реновиране на детска градина № 8 “ Вечерница“.

Сред най – обсъжданите точки предвидени в изменението на плана бе изграждането на хотел към Стадион „Христо Ботев“ за който Христина Шопова, директор на дирекция “ Хуманитарни дейности“ към общината уточни, че идеята е той да служи като Спортно-възстановителен център.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене