Нова вълна фалити помете търговците в Благоевград, 10 магазина хлопнаха кепенци – Мария Иванова затвори бутик за дамска мода, с бизнеса приключи и Стефан Тодоров

За помещение от 6 квадрата искат безбожен наем от  300 лв., оплакват се търговците

194-03-01-magazini2

Нова вълна на закриване на магазини за дрехи и обувки беляза края на лятото в Благоевград. Входните врати на над 10 търговски помещения по главната търговска улица „Тодор Александров” са с табели „Наем” и „Помещението се отдава под наем”. На други  обекти пък висят надписи „Тотална разпродажба”, което на практика означава, че наемателите се отказват от търговския бизнес. Причините за масовия отказ на търговците от бизнеса са основно намалелите приходи от продажби. „Известно е, че от няколко години парите от оборота стигат само за наем и плащане на осигуровки.

194-03-01 1-magazini4194-03-01-magazini3

Помещенията са много скъпи. За помещение от 6 квадрата искат 300 лв. наем”, оплакват се  търговците. Сред отказалите се от бизнеса и затворили магазините си е търговката Мария Иванова. Дамата имаше магазин за дамска мода, но той работи едва девет месеца и затвори. След нея прекрати бизнеса си  Стефан Тодоров, който също стопанисваше магазин за дрехи по централната улица. Той продаваше дрехи на ниски цени – от 5 до 20 лева, но издържа само година и половина и прекрати с търговията. ”Ниските цени на дрехите не привлякоха клиенти, търговията запада, повечето от търговците се насочват към разносната търговия”, коментираха хората. Стела Илиева, която година и половина стопанисваше магазин за детски стоки на главната улица, също разпродаде стоката на половин цена и опразни помещението. Всички освободени помещения са с окачени табели, че търсят наематели. Търговците очакват оживление на пазара в началото на септември, когато започват да се купуват дрехи и обувки за учениците.

Снимките: Търговските помещения по главната  улица „Тодор Александров” са с табели „Наем”, опразнени от предишните наематели заради безбожно вискои такси.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене