Мъжката фолклорна група от Абланица със златен медал на фестивала „Родопа пее и танцува“ в Доспат

Златен медал и грамота за представянето си на фестивала „Родопа пее и танцува“ в Доспат бяха присъдени на мъжката фолклорна група към едно от най-активните читалища в Пиринско – „Просвета“ в с. Абланица, община Хаджидимово.

С изпълненията си на фестивала в Доспат мъжката фолклорна група взриви не само компетентното жури, но и многобройната публика, която бурно аплодира цялостната сценична изява на самодейците от Абланица.

Дългогодишният ръководител на групата за автентичен фолклор Саид Чакъров и колегата му Зекрем Зейнев за пореден път се поздравиха с колегите си музиканти и певци от състава за получената награда. Поздрави и пожелания за още много награди и успехи получиха самодейците от МФГ – Абланица от своите колеги от селото и целия Гоцеделчевски регион.

Групата на Слави Чакъров и Зекрем Зейнев е една от фолклорните групи в Неврокопския край с най-много участия във фестивали в страната и чужбина. Тя е и с най-богат арсенал от медали, грамоти, статуетки и други отличия, завоювани с талант и много любов към автентичния фолклор.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене