Спор за секретарското място в ОИК Благоевград

Спор за секретарското място в Общинската избирателна комисия в Благоевград се разрази на проведените днес консултации с представители на партии и коалиции. ДПС и Патриотичният фронт се захапаха и нито една от двете формации не отстъпи, за което кметът д-р Атанас Камбитов предложи останалите парламентарно представени партии да обсъдят спора и да вземат отношение. ГЕРБ подкрепи кандидатурата на ДПС за секретар на ОИК, а останалите партии и коалиции дадоха своето съгласие за избраника на Патриотичния фронт.

За председател на ОИК бе избрана Елена Панчева от ПП ГЕРБ. Заместник председател ще бъде Йордан Симонски от БСП. Съставът на ОИК е от 11 члена, включително председателя, заместни-председателя и секретаря, като съотношението между партиите е коалициите е както следва: ПП ГЕРБ – 3 членове, БСП – 2 членове, а ДПС, „Реформаторския блок“, „Патриотичния фронт“, ПП Атака, ББЦ и АБВ ще имат по един представител в ОИК. 

Кметът Атанас Камбитов поиска от всички парламентарно представени партии до 14:00 часа да бъде взето окончателното решение за всички в състава на ОИК, тъй като днес е крайният срок. Ако не се постигне съгласие, предложенията ще бъдат изпратени в ЦИК, от където ще вземат окончателното решение.

e-79.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене