РЗС-Сандански: Котев се отказа в полза на Тотев!

Над 200 души свидетели на политическия брак по сметка

Село Плоски, 22 август, освещаване на строения години наред с помощта на хората храм Св. Пророк Илия. Тече дълга служба на владиката Серафим, готви се курбан, местни жители и гости идват, палят свещ и търпеливо чакат края на литургията насядали по пейките около новия храм. Само това бе истинската част от хубавия празник на с. Плоски. Всичко друго което демонстрираха Тотев и Котев е гнусно, пошло и хората вече го видяха на живо. Стария Дон с тъмните очила привика Киро Котев, погали го като послушен домашен любимец и го залепи за себе си като ГЕРБ-ова марка в продължение на повече от 3 часа. Едно е само да се ръкуваш, съвсем друго е демонстративно часове наред да си хортуваш коментираха открито хората от Сандански и съставните села.

Те демонстрираха не само своята близост, но и подчинеността на малкия към оялия се. Народа се възмущаваше от невижданата политическа наглост: „Как си седнаха на една маса и си даваха наздравици. Видяхме как си шушукаха часове наред, встрани от всички нас. „

Накратко казано – видяхме това, за което предупреждавам от месеци насам – задкулисната сглобка, с която санданската мафия иска да остане в общината на всяка цена. И в паниката си, че за пръв път отбор от хора се осмеляват да се изправят срещу тях, те правят поредната си грешка. Както животните търсят утеха едно в друго и буквално се събират на куп – така и те допуснаха да им паднат маските и да търсят спасение в своята си глутница. С този си ход Котев на практика се отказа в полза на Тотев.

Защото вече са “играли” заедно. Защото вече са “делили баницата” заедно. Но на нас не трябва да не ни е едно и също. Защото баницата, която те си делят са общински пари. Парите, с които трябва да се оправят нашите улици. Които трябва да отиват за училищата на нашите деца. Парите, с които трябва да се маркетира дестинацията Сандански така добре, че да идват все повече туристи в нашите хотели, магазини, кафенета.

Затова на мен не ми е все едно кой ще бъде кметът на община Сандански. Затова пиша тези редове, затова разговарям със стари и нови приятели. Защото сега имаме шанса не просто да свалим феодала, а да изкореним оялата се с власт и общински пари мафия в града и селата ни.

Може да не се харесваме. Може дори да не се разбираме. Може да не гласуваме за едни и същи кандидати за общински съветници, общински кмет и кмет на селото ни. Всичко това може. Но да продължаваме да толерираме общинската мафия, която къде със злоупотреби, къде просто от некадърност, оглозга развитието на Сандански? – Не! Това не може. Да пропуснем този шанс за истинска промяна не може! Важно е да оставим апатията и просто да говорим открито едни с други. Да говорим открито и смело за необходимостта от истинска промяна.

Тези снимки, освен че показват нагледно как Тотев и Котев са две лица на една и съща открадната монета. Показват и, че толкова време сме мълчали и стояли безучастно пред схемите им

До скоро тях не ги беше страх да правят каквото си искат. Нас защо да ни е страх?

Тях не ги беше страх да преразпределят всяка година десетките милиони от общинския бюджет. Нас защо да ни е страх да им поискаме сметка за това къде са отишли тези пари и още по-важното – къде е ползата за града ни?

Тях не ги беше страх да плащат крупни суми за предизборна козметика, въпреки, че официално общинският бюджет на Сандански вече 8-ми месец не е приет, защото е блокиран в съда. Нас защо да ни е страх да поискаме съда и прокуратурата да действат според закона така, че да спрат кражбите на управляващите община Сандански днес?

Отказвам да повярвам, че ние, гражданите на община Сандански, ще продължим да търпим всичко това. Отказвам да повярвам, че ще допуснем дори и един наш приятел, познат или роднина да бъде излъган от фалшивия блясък на жълтата монета Тотев-Котев. Вярвам, че въпреки всичко, въпреки личните ни пристрастия, въпреки личните ни убеждения, всички можем да се обединим около разобличаванто на тази грозна лъжа. Тази грозна лъжа, която задушава града и селата ни вече 12 години. И опита на тази грозна лъжа да се прероди, запазвайки същите продажни души, същия стил на работа, същото дебелокожие, безхаберие и най-лошото за всички – същите резултати.

Пиша тези думи не просто воден от гнева си, че всички ние, гражданите на община Сандански, сме допуснали да се стигне до тук. Пиша тези думи, защото вярвам, че сега е времето да се погледнем един друг с достатъчно смелост. Истината е, че дойде моментът, заедно, да покажем, че имаме волята, характера и разума, първо да видим, че бъдещето на общината е в нашите ръце, в нашите гласове. И после да признаем, че този път няма да стоим безучастно настрани. Няма да вярваме на поредната им порция лъжи. Няма да се впечатляваме от предизборно подхвърлените им трохи под формата на футболни екипчета за децата, плочки за главната, няколко тона асфалт за запълване на дупките и други подобни глупости. Вярвам, че този път ще изберем да ги оставим в историята. Да поемем по нов път. Не само защото те заслужават да бъдат изхвърлени. А и защото този път има истинска алтернатива. Защото този път има истински нов екип от хора, които предлагат нов път за Сандански. Гордея се, че съм избрал да бъда част от този екип и ден след ден работя заедно с колегите си за проправянето на този нов път през блатото, в което тотев-котевците са превърнали града и селата ни.

Път, който може и трябва да извървим заедно. Защото този път води не просто към ново управление на Сандански, а към нашата обща друга съдба. Такава, каквото си я направим ние, гражданите на община Сандански, а не те – феодалите и техните отгледани котараци.

Красимир Станков РЗС

Тотев и Котев станаха от масата и продължиха с договорките и пред църквата

Касимир Станков

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене