СКАНДАЛ ЗАРАДИ ЖЕНА! Санданчанин удари по главата с брадва съсед

39-годишният санданчанин Красимир Попстоилов, с прякор Рамата, е ударен с брадва по главата от 25-годишния ром Димитър Емилов в скандал заради жена. Инцидентът стана вчера около 14.30 часа в двора на Попстоилов.

На мястото са извикани линейка на Бърза помощ и полиция. Красимир е транспортиран в санданската болница. Той е прегледан от невролог и хирург, като му е направен и скенер на главата. След получените резултати медиците установили, че е с контузия на главата и след необходимите заръки към пострадалия пациент той е освободен за домашно възстановяване.

Пред репортер на „Струма“ пострадалият Кр. Попстоилов сподели: „Преди 2-3 дни бях при майсторите на ул. „Вихрен“ в града, които ремонтират тротоарите, за да ги попитам към кого да се обърна, тъй като и нашите плочки са за сменяне. В този момент, докато съм бил при тях обаче, видях от хранителния магазин „Дунав“ да излиза дъщеря ми и й махнах да ми купи цигари. В този момент минаваше една млада жена от ромски произход и си помисли, че махам на нея. Вчера, докато бях в магазина, въпросната жена се е оплакала на мъжа си, че съм й махнал, и той започна да се разправя в мен. Аз обаче бях със сина ми и на дъщеря ми с приятеля.

Синът ми се опита да ме защити, а тоя в този момент грабна една лопата и камък, с които се опита да ме удари. За щастие приятелят на дъщерята веднага скочи и предотврати удара. 30 мин. след като се прибрахме, в двора ми дойдоха група роми. Мъжът на оплакалата се жена грабна брадвата от двора и ме удари в главата с нея. Тогава дъщеря ми Добринка се уплаши и звънна на тел. 112. Медиците като пристигнаха, ми оказаха първа помощ на място, обработиха кървящата рана на главата ми и ме транспортираха за болницата. Сега предстои да си извадя медицинско и ще ги съдя  до дупка, тъй като хем ме обвиняват, че съм й махал, хем ме биха”, завърши притесненият Кр. Попстоилов.

След като Красимир бе освободен от болничното заведение, бе закаран в районното полицейско управление за изясняване на случая. През това време отвън чакаше уплашената 21-годишна Альоша Борисова, придружена от трите си деца, сестра си и братовчедка.

Тя пък опроверга случката, като каза следното: „Онзи ден минавах покрай магазина с трите си деца, връщайки се от сестра ми, и в този момент същият господин ми каза: „Ела малко, ма циганко”, тогава му отвърнах: „Какво искаш от мен, бе?“, хванах децата и продължих по пътя си. Вчера влизаме пак в хранителния магазин да пазаруваме с мъжа ми и децата, когато този Красимир каза на момчето с него: „Ето я тая циганка”. Мъжът ми му отвърна: „Какво искаш от жена ми и децата?”. Тогава  се започна с думите: „Ти сега ще видиш”, излезе от магазина и докара още няколко човека. Единият почна да ме души и псува и да ме заплашва. А Красо и още един почнаха да бият мъжа ми. Сега съпругът ми е задържан в ареста невинен“.

Сестрата на Димитър – Верка Емилова от Сандански, заяви, че снахата Альоша й се е обадила по телефона, плачейки за помощ, докато бият мъжа й. „Бият брат ти, идвайте бързо”, бяха думите на снахата. Тогава аз, баща ми и още двама наши близки отидохме да видим какво става и защо са тия кавги помежду им, разказа Верка и допълни: Спряхме пред къщата, тъй като семейството на сестра ми са на квартира при съседи на въпросния Красимир. Излязоха двама мъже на терасата и почнаха да хвърлят по нас буркани и керемиди, с които удариха един от нашите по ръката.

Тогава и ние почнахме с тези изпочупени буркани и керемиди да замерваме по тях. Не е изключено да е ударен с някои от тези предмети, но не и с брадва. Ако беше ударен с брадва, нямаше да се размине с болница. Не ги ли е срам тези малки деца да стават свидетели на такива побоища и закани. Никой не им е дал повод да се закачат с брат ми. Дано полицията ги заключи и тях в ареста, защото отгоре на всичко са и пияни. Надяваме се полицаите да установят виновника и да си получи заслуженото”, заяви Верка Емилова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене