ВИДЕО: Официално откриха най-новата ловна хижа на ЛРС „Сокол“, гр. Гоце Делчев

Тържественото откриване на най-новата ловна база на местността „Сливата“ в землището на най-новото населено място в община Гоце Делчев – село Попови Ливади, започна с тържествен църковен водосвет. Хижата е идея на пета ловна група на гоцеделчевската дружина при ЛРС „Сокол“ в гр. Гоце Делчев. „Хижата е построена от малко хора с подкрепата на малко повече хора за не много дълго време“, каза д-р Георги Мегданов, активен член на ловната група.

„Построеното тук от пета ловна група е перлата на нашето сдружение”, сподели председателят на Ловно-рибарското сдружение „Сокол“, гр. Гоце Делчев, Валери Сарандев.

Членовете на ловната група с гордост предадоха хижата на ръководството на сдружението. Хижата, освен за нуждите на членовете на ловното сдружение в неврокопско, ще може да се ползва и като туристически заслон от всеки турист. Първият етаж на сградата ще бъде постоянно отворен, а при предварителна заявка до ръководството на сдружението, на гражданите, които пожелаят, ще им бъде осигуряван безплатен достъп за ползване и на втория етаж на базата за краткотраен отдих. Тържеството по откриване на ловната хижа бе уважено от депутата Георги Андонов, представители на местната управа, общественици, предприемачи, подпомогнали изграждането на базата и медии.

Истинско събитие на тържеството бяха и изпълненията на международно признатия гайдар Светослав Жилев от Гоце Делчев, който, освен виртуозните фолклорни изпълнения, демонстрира, че оригинално звучат на гайда и мелодии от рок-класиката…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене