Бодлива тел едва не обзглави колоездач край Банско

Добромир Добрев от Севлиево едва не е обезглавен от опъната над горска пътека бодлива тел, съобщава „Телеграф”. По думите на мъжа това е капан. Минути преди инцидента друга група колоездачи видели възрастен мъж, който се мотаел наоколо, но побягнал в гората, когато бил забелязан. Възможно е той нарочно да е опънал бодливата тел. Добромир е със сериозни наранявания, пише Блиц.
„Това са последиците от забиване в бодлива тел опъната през пътеката по време на тренировките на ENDURO Bansko 2015 / Part of Bg Enduro Series /. Историята: Към 17:30 в събота тръгваме група от 6 души по трасето покрай река Демяница, трима тръгват напред, ние се забавяме 3-4 минути. В един сляп участък в който влизаш с поне 30-40 км при останки от стара ограда, Пано, който кара пред мен, в последния момент забелязва телта и по чудо успява да се наведе и да я избегне, аз съм на 5-10 метра от него и не виждам какво точно става и докато успея да намаля, се забождам с глава и рамене в бодливата тел, като с голям късмет се разминавам от избождане на очи или прерязано гърло!!!

Първите после ни казват, че са забелязали 50-60 годишен мъж на мястото на инцидента, който докато те ни чакат на финала на трасето са видели да слиза надолу, но след като ги е видял, е избягал в гората. За съжаление, докато се осъзнаем и реагираме да почнем да го търсим, той вече е бил далеч и не можахме да хванем този болен психопат, който залага капан способен да отнеме човешки живот.

Призовавам всички, които карат над Банско, а и не само там, да внимават много особено по туристическите пътеки и ако забележат някой съмнителен недружелюбен човек, да се опитат да го заговорят и снимат, като се надявам някой ден да хванем психопата и да получи заслуженото си наказание, за да избегнем и други подобни инциденти!”, пише Добромир.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене