Хаджидимово не се отказват от сериозния футбол

Отборът на „Места“ (Хаджидимово) със си­гурност ще продължи да съществува и през този сезон ще играе в Пирин­ската бундеслига. Това обяви един от основни­те двигатели на инициа­тивата за възраждане на клуба – Георги Коджебашев. Самият той заедно с няколко от по-опитни- те местни футболисти обявиха преди повече от месец амбицията си да участват в първенство­то на четвъртия ешелон. За днес (сряда) на ста­дион ,Димитър Лекин“ в 19.00 е обявен сбор на всички, който ще играят и които подкрепят отбо­ра. Да припомним, че в края на април отборът бе изваден от югозападната „В“ група, след като са­моволно напусна терена при гостуването на „Рил­ски спортист“. Тогава от ръководството на клуба, в лицето на председателя на УС Илиян Синадинов обявиха, че ще се набле­гне на развитието на дет­ско-юношеския футбол, а тимът няма да има своя формация в Пиринската бундеслига, отлагайки възстановяването му за след поне две-три години. Това обаче не се понрави на Георги Коджебашев и някои от ветераните, ко­ито подеха инициативата да съберат отбор, с който да се включат в шампи­оната на четвърта диви­зия. Идеята им бе под­крепена от други бивши и настоящи състезатели на клуба. Наличният със­тав ще бъде изцяло от местни кадри като един­ствените двама външни футболисти ще бъдат старите познайници на публиката в Хаджиди­мово – Джеват Дунчев и Бисер Влайков, които вече са дали своето съ­гласие. Освен тях екипи на „Места“ ще облекат Ангел Полимеров, Ангел Попов, Атанас Керенчев. Почти сигурен за завръ­щане в отбора е Илиян Масърлиев, който е дал принципно съгласие, но в момента изчаква раз­витие на лични дела, за да даде своя окончателен отговор.

Малко по-късно се оч­аква включването и на Иван Симеонов, който налетя на съдията Бо­рислав Ненков по време на злополучния мач сре­щу „Рилски спортист“ и от БФС наложиха вето над състезателните му права за 1 година. Го­ляма час от останалите играчи са млади кадри от школата на отбора. Ге­орги Коджебашев отрече да е поемал треньорски ангажимент, но в поне­делник, след отказа на други двама поканени да заемат поста, той бе из­бран да поеме съдбините на „Места“ като играещ наставник.

От своя страна кме­тът Людмил Терзиев е обещал местната власт да поеме издръжката на ,Места“. За разлика от предишните 8 години обаче няма да бъдат пла­щани заплати, а всичко ще бъде на абсолютно аматьорския принцип. Градоначалникът е по­твърдил, че от общината ще бъдат поети всички останали разходи по от­бора, включително заку­пуването на нови топки и екипировка. Той се е ангажирал също така да бъде изплатена и глобата от 2 500 лв., наложена от дисципа на БФС заради изцепката в Самоков.

„Идеята ни е да не поз­волим мъжкият отбор да бъде забравен. Не може да има само деца и юно­ши, които след това да не знаят къде отиват. Освен това ще има възможност да се обиграват и да тру­пат опит, за да може да атакуваме завръщане във „В“ група след две или три години. Събираме се съмишленици, с които вярвам, че можем да въз­родим отбора ние заедно родихме тази идея и за­едно ще направим нуж­ното да се осъществи,“ коментира Коджебашев.

В-к „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене