Грозна сцена разтресе 5-о СОУ „Георги Измирлиев” в Благоевград: Деветокласничка нахлузи кошче с боклук върху главата на преподавателката Фронка Мавродиева заради двойка по химия

Каролина-Дренкова-от-9а-клас-5-то-СОУ-copy

Каролина Дренкова: Учителката ми писа слаба оценка, без да ме изпитва, нарече майка ми луда

Грозен скандал между ученичка и учителка разтърси 5-о СОУ „Георги Измирлиев” в Благоевград. Каролина Дренкова от 9-и „а“ клас нахлузи кошче за боклук върху главата на преподавателката си по химия фронка Мавроди­ева и от два дни е тема на жестоки коментари. Недостойната сцена се разиграла в сряда след часа по химия, в който преподавателката напи­сала двойка на деветокласничката. Момичето е вбесено от слабата оцен­ка, смята, че е незаслуже­на, че е резултат от тен­денциозно отношение, и измисля нестандартен начин да си отмъсти. След приключването на часа пред смаяните пог­леди на съучениците си, тя най-демонстративно изсипва кошчето с бок­лук върху главата на г-жа Мавродиева. Нещо пове­че – решава да увековечи позорния акт за учител­ката и качва в профила си във фейсбук видеоклипче, направено с теле­фона й. За минути клип- чето взривява интернет форума, но ученичката го сваля, след като преодо­лява афектираното си състояние.

В телефонен разговор с репортер на в. „Вяра“ Каролина разказа: „Г-жа Мавродиева се заяжда с мен непрекъснато и без повод. Когато влезе в ча­са ни по химия онзи ден, аз все още си дояждах за­куската, купена по време на междучасието преди часа й. Пия лекарства и поради тази причина трябваше непременно да закуся, учителката ми каза да изляза навън и ме нарече невъзпитана, въпреки че й обясних за­що все още се храня. То­гава тя си позволи да на­рече пред целия клас май­ка ми луда и я обвини, че не ме е възпитала доб­ре. След тези нейни ду­ми не издържах на оби­дата и реших да нахлузя кошчето на главата й. Г- жа Мавродиева не за първи път ме обижда публично, тя обижда и моите съученици с най- грозни думи, това не й е за първи път. След като си доядох закуската, вля­зох в часа и тя поиска да ме изпита, аз я попитах защо точно мен, тя ни­що не ми отговори, а са­мо каза – ти си 12-и но­мер, нали? Аз й казах – да, а тя каза – пиша ти двойка. Когато я попи­тах защо, тя ми отгово­ри – ами просто така. Ни­кой няма право да обиж­да родителите ми, вина­ги ще ги защитя“, каза Каролина. Тя е за втора година ученичка в 5-о СОУ „Георги Измирли­ев“, тя е от петричкото село Марикостиново и споделя, че с голямо же­лание се е записала да учи в училището. Съуче­ниците на Каролина твърдят, че е изключи­телно добро момиче, от­зивчиво и много отго­ворно, до този момент не се е забърквала в подоб­ни скандали.

За коментар потърсих­ме директорката на учеб­ното заведение Мария Котева, която обаче бе на работен семинар извън града. Заместник-директорката на училището Да­ниела Цветанова, види­мо недоволна от репор­терското присъствие в кабинета си, заяви: „Да, наистина в сряда има­ше такъв случай, уче­ничката е извикана вед­нага при нас да обясни защо е постъпила по то­зи начин, за случая са уведомени и родители­те й, които пристигат в понеделник. Взели сме абсолютно всички мер­ки това да не се повта­ря. Не разбирам само защо трябва да изнася­те случая в пресата? раз­гневено попита Цвета­нова.-Една неправомер­но написана двойка на ученичка от 9-и клас ли е най-важното нещо в държавата? Мисля, че някой умишлено с писа- ници по вестниците ис­ка да навреди на учили­щето“, допълни тя. По­молихме за коментар директора на РИО в Благоевград Огнян Со­колов. Той бе категори­чен: „Подобно поведе­ние е недопустимо, за­почваме незабавна про­верка на случая, за да ус­тановим у кого е вина­та, след което виновни­ят ще си понесе отго­ворността!“

За съжаление вчера не можахме да се свър­жем и да открием за коментар учителката по химия фронка Мавроди­ева. Въпреки изричното нареждане на образова­телния шеф Огнян Соко­лов помощник-директор- ката Цветанова отказа да ни даде телефона на учи­телката. Не намерихме за коментар и класната ръ­ководителка на деветокласничката Каролина Дренкова – преподавател­ката по български език и литература Мария Жостова.

Редакцията е готова да предостави страниците си за гледната точка на всич­ки, Цитирани в публикаци­ята. Своето мнение по слу­чая могат да изразят и съ­учениците на Каролина, които са станали свидете­ли на грозната сцена, коле­гите на преподавателката Фронка Мавродиева, ди­ректорката на училището Мария Котева, ръководи­тели от инспектората и т.н.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене