Зам, кметът на Сандански В. Бабалев разкри: С байпас от маркуч Н. Вакареев точи минерална вода от басейна на плувния интернат

плувен интернат сандански

С байпас от маркуч минералната вода от басейна на плувния интернат е включена да тече в градския басейн, който се ползва от спортен клуб по плуване с председател Николай Вакареев. Изненадващите разкрития направи вчера заместник-кметът на Сандански Васил Бабалев. Незаконното включване е направено към каптажа на минералния извор, който се намира на метри от минерал­ната баня в курортния град.

Плувният интернат и спортният клуб по плуване са две различни дружества. От 8 години плувният интернат се дофинансира от държава­

та, а спортният клуб по плу­ване е дружество с несто­панска цел. За да тренират 140-те деца там, родителите им плащат по 30 лева такса месечно. Освен това за ла­гери и участия в състезания дават по още 250 лева за всяко дете.

По думите на зам. кмета Бабалев главният виновник за това „прехвърляне“ на ми­нерална вода от басейна на интерната към градските ба­сейни е дело на председа­теля на плувния клуб Нико­лай Вакареев. Разрешението за ползване на минералната вода не е на община Сандан­ски, а на плувния интернат.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене