Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов изпрати Катя Сейменска за световните летни олимпийски игри в Лос Анжелис

Katia_BL
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно с председателят на Общински съвет Радослав Тасков, приятели и потребителите на социалните центрове в града изпратиха Катя Сейменска за участие в летните олимпийски игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. На тържествена церемония в зала „22 септември” кметът Камбитов пожела на Катя успех, да бъде здрава и да се радва на всеки момент в САЩ. „Пожелавам ти да победиш. Ние много ще се гордеем ако победиш, но не това е най-важното. Това е Олимпиада, а знаете, че олимпийският принцип на Кубертен е „Важно е участието“ и за това олимпизма е силен като дух. Важно е всички хора да имат възможност да участват. Достъпът, равенството са важни. Пожелавам ти здраве и ще те посрещнем като победител“, пожела още д-р Атанас Камбитов. Той отбеляза, че спортът има приоритетно място в програмата на община Благоевград и посочи като пример новата спортна площадка, която ще бъде изградена в квартал „Еленово” и ще бъде оборудвана с уреди предназначени специално за деца и възрастни със специфични потребности.
Катя получи от кмета Камбитов куфар за пътуването, с пожелание да го напълни с медали. Връчен й бе и символът на Благоевград- знаме, която тя с гордост да развее в Лос Анжелис.
Искрени благодарности към кмета д-р Камбитов отправи ръководителят на Комплекс за социални услуги за възрастни с увреждания Маргарита Бербатова, както и самата Катя за подкрепата и възможността да участва в олимпийските игри. „Никога не спирам да се боря!” е девизът на Катя Сейменска, който тя сподели с присъстващите в залата. Емил Чолаков от Защитено жилище в Благоевград поздрави атлетката с „Аз съм българче”, а талантливата Александрина Механджийска й пожела успех с изпълнението на „Моя страна, моя България”. Финалът на тържественото изпращане на Катя Сейменска бе емоционален. Всички гости станаха на крака, заедно с нея и изпяха химна на Република България „Мила родино”.

Katia_BL-3 Katia_BL-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене