Над 100 кг зелен и близо 10 кг сух канабис откриха полицаите в Пиринско вчера

photo_verybig_1310722

Голямо количество зелен и изсъхнал канабис откриха служителите на реда от Област Благоевград при три акции вчера.

Най-голямото количество от наркотичното растение е намерено в къща в село Рупите. Проверката на имота, обитаван от 29-годишния С.К., е започнала около 13:00 часа вчера. Полицаите са открили помещение в таванската част на къщата, което е било пригодено за лаборатория. В него са открити засадени в саксии 98 броя корени зелени тревисти растения, с общо тегло 96 кг, 50 броя положени да се изсушават сухи стръкове,  с тегло 3,2 кг, както и 3,3 кг суха маса зелено-кафяво тревисто растение, реагирали при направените наркотестове положително на канабис.

В същото помещение са открити различни уреди ползвани за отглеждане на канабиса. Образувано е досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

При друга проверка, този път на къща в Благоевград, собственост на 55-годишния К.А. са намерени 4 стръка канабис, засадени в двора. На четвъртия етаж на къщата, обитаван от 26-годишният Г.А. е открит черен найлонов плик, съдържащ суха канабис с общо тегло 21 г.

По случая е образувано досъдебно производство. Двете лица са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

При оглед в планинското възвишение Кожух, в землището на село Рупите полицейските служители откриват в обезлесен участък с 6 броя зелени растения с бруто тегло 9,5 кг, реагирали положително на канабис. В същия участък е открит и пластмасов бидон, заровен в земята с 1,75 кг суха зелено-кафява тревиста маса. По случая е образувано досъдебно производство.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене