Жителите на 4 сандански села заплашиха, че няма да гласуват на изборите през октомври, спрели им автобусите

77972-632x358

Жителите на санданските села Склаве, Ново Делчево, Спатово и Хотово заплашиха, че няма да гласуват на предстоящите избори, ако не бъде върнат старият маршрут на автобусите.

„Започнахме подписка с искане автобусите, пътуващи до Мелник, да преминават през селата”, заяви Костадин Николов от село Склаве. Той поясни, че подписката е стартирала във всички села едновременно след проведени събрания. От няколко месеца автобусите не преминават по марушрута Дамяница-Ново Делчево-Склаве-Спатово и Хотово, а директно през обходния марушрут през новостроящата се магистрала стигат до Мелник. Сега тези, които пътуват от София през Благоевград и Сандански, слизат на спирка Ново Делчево и ходят пеша до селата.

Подписката хората ще депозират до кмета на общината Андон Тотев и до председателя Явор Аргиров за спешна намеса и съдействие. В случай че тяхното искане не бъде удовлетворено, хората са в готовност да излязат на протест на главния път Е-79. „Крайната мярка, която обсъждат живеещите в тези села, е да не гласуват на предстоящите местни избори, ако въпросът им не бъде решен”, заключи К. Николов. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене