Собственичката на КФМ в съдружие със сина си Велизар купиха хотел „Вароша“

101239-varosha-publichna-prodan-01

Фамилията брой 818 117 лв. за луксозния имот, чийто бивш собственик бе Николай Галчев

Хотел „Вароша“ в старинния благоевградски квартал вече е с нов собственик. Младият бизнесмен Велизар Трайков, син на съсобственичката на КФМ Тонка Трайкова, плати за имота сумата от 818 117 лв., пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Това беше и обявената цена от частния съдебен изпълнител Александър Цанковски при последната публична продан.

Цената на луксозния хотел на бизнесмена Николай Галчев падна почти двойно от първоначално обявената, която беше около 1,5 милиона лева. Впоследствие цената падна с още 300 000 лв., но и за 1 169 400 лв. не се яви кандидат. В края на юни цената бе смъкната на 818 117 лв. и на разиграния публичен търг атрактивният недвижим имот стана притежание на сина на бизнес дамата Тонка Трайкова – Велизар. Всъщност той участва на публичната разпродажба чрез фирма „Алимента“ ООД, където е съдружник заедно с майка си.

Хотел „Вароша“, който разполага с изискан ресторант и винарна, бе сложен на тезгяха заради банкови задължения на компанията „Галчев инженеринг груп“.

Въпреки финансовата криза бизнес дамата Тонка Трайкова не само, че се задържа над водата, но и прогресивно върви напред и разширява бизнес империята си. Освен, че от години въртят милиони в месопреработвателния бранш със съдружниците си чрез печелившата си фирма КФМ, тя инвестира и в нови проекти. През лятото на 2013 г. бизнес дамата направи обща фирма с председателя на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков – „Смарт проджектс груп“ ООД, и през октомври купиха на публичен търг за 788 333 лв. имота, върху който беше застроено бившето държавно предприятие „Зърнени храни“. Бизнес тандемът купи земята, след като бяха взривени силозите, а след няколко месеца до имота на ул. „Покровнишко шосе“ бе направена нова светофарна уредба, а пътят обновен.

По стъпките на майка си върви и младият бизнесмен Велизар Трайков, който се похвалил, че ще направи пълна промяна в хотел „Вароша“. Вчера репортер на вестника го потърси на мобилния му телефон за коментар относно бъдещите му бизнес планове. Мъжът, който се обади отсреща, попита: „Кой го търси Велизар““, последва отговор: „Няма го“, а след това телефонът беше изключен.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене