„Беласица“ пред закриване?

110490-belasica-petrich

Ще го бъде ли мъжкият отбор на „Беласица“ или не – това е основната тема, която се коментира оживено сред спортната общественост в община Петрич, пише sportal.bg. Както е известно, на сесия на ОбС, проведена на 18.06.2015 година, се гласува отпускане на средства в размер на 70 хиляди лева за нормалното съществуване на петричкия футболен клуб. Областният управител на област Благоевград върна предложението с мотиви, че няма становище на комисията по бюджет и спорт. На всичко отгоре липсва и предложение от страна на кмета на общината инж. Вельо Илиев.

Това бе и причината председателят на ОбС град Петрич Благой Калъпсъзов да свика извънредно комисията по бюджет и спорт и да се разгледат детайлно нещата. Имаше различни предложения от страна на общинските съветници Росен Стоянов, Борислав Тренчев, Христо Малчев и Елвира Юзирова.

Последната изслуша много внимателно предложенията на колегите си и съвсем мъдро даде предложение да се поиска незабавно предложение на кмета на община Петрич за отпускане на необходимите средства за нормалното съществуване на ОФК „Беласица“ и най-късно в понеделник от 11 часа отново същият състав да се събере и излезе с предложение всичко това да влезе в дневния ред на сесията, която ще се проведе в четвъртък.

Очаква се най-късно до понеделник кметът инж. Вельо Илиев да излезе с ясно становище по въпроса като председателят на ОбС да направи всичко възможно тази точка да бъде номер 1 в дневния ред.

„Спираме с контролните мачове и ако до няколко дни не се реши въпросът, е възможно да прекратим и тренировъчния процес. След като бяхме избрани като нов управителен съвет всеки ни потупваше и обещаваше, че ще помага, в момента има хора, които пречат и не си вземат поуки, няма как да се реализира това, което сме обещали пред спортната общественост.

Контролният мач, предвиден за събота срещу мексиканския Фут Бико няма да се играе . Искам дебело да подчертая на тези, които пречат на клуба, най-вече пречат на техните деца, племенници и внуци“, каза прекият отговорник за мъжкия отбор Георги Петров -шампион на страната с фланелката на „Локомотив“ Пловдив през 2005 година и участник в А отбора на България.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене