Топ разкритие! Бившият дирекпр на УКВ-завода в град Гоце Делчев Георги Гущанов лъсна в списъците на ДС от сферата на хазарта!

2134234523423423Сайтът desebg.com публикува пълен списък на едноличните търговци, които са организирали или организират хазартни игри, а също така и членовете (бивши и настоящи) на управителни, контролни и надзорни органи и прокуристите на юридически лица, организиращи хазартни игри, оповестени в понеделник (29 юни 2015 г.) от Комисията по досиетата.

Във вчерашната публи­кация сайтът акцентира върху имената на трима от тях, свързани с „Мул- тигруп“, като лица, зае­мащи ръководни длъж­ности в управата на закупения през 90-те го­дини на ХХ век от групи­ровката на Илия Павлов „Гранд хотел“ – Варна, а именно: Дарина Павло­ва – съпруга на Илия Павлов, Павел Найденов – негов баща, и Недялка Стоева Сандалска-Генкова – бивш вицепрези­дент на „Мултигруп“. Прави впечатление, че от 45-те, ог­ласени от комисията лица, сътрудници на тоталитарни­ те комунистически служби, свързани с извършване на хазартна дейност, 17 души са щатни служители на ДС, предимно работили в Шесто управление на ДС и в Софийско градско управление на МВР-ДС. Сред щатните служители са о. р. ген. Геор­ги Ламбов, главен секретар на МВР, в еднопартийния кабинет на БСП начело с Жан Виденов (1995-1997) и о. р. полк. Любен Левичаров, директор на Централ­ната служба за борба с ор­ганизираната престъпност (1994-1995), както и двама бивши членове на Управителния съвет на Бъл­гарския спортен тотализа­тор Константин Симеонов (към 2009 г.) и Огнян Мутев (2005-2009). Освен тях ща­тен служител на ДС е и Ру­мен Йорданов (Шесто упра­вление на ДС), управител на ЕВРОБЕТ ООД, а така също и на редица други дружества, извършва­щи хазартна дей­ност. За удобство на читателите desebg.com раз­деля списъка на щатни и нещатни сътрудници на тоталитарните комунистически служби, свърза­ни с хазарта и всеки може да го види. Единстве­ното име от Югозапада, кое­то излезе засега, е това на бившия директор на УКВ-за- вода в град Гоце Делчев – Георги Димитров Гущанов (1946), управител на ФОРТЕ КАРД ЕООД, гр. Гоце Делчев, картотекиран като Агент „ДИМИТЪР“ на ОУ на МВР- ДС – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене