Свържете се с нас

Таблоид

МОСВ: Жълт код за гръмотевична дейност има за 7 области в страната, речните нива са без промяна или се понижават

Публикувано

на

дъжд и гръмотевици

Жълт код за гръмотевична дейност има за 7 области в страната, речните нива са без промяна или се понижават. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН(НИМХ-БАН) за днес е обявен жълт код за гръмотевична дейност в седем области : Видин, Враца, Монтана, Област София, София, Перник и Кюстендил. Късно след обяд и вечерта на отделни места ще има гръмотевична дейност. НИМХ обявява и втори жълт код за високи температури за Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Сливен,Хасково,Стара Загора, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Горещо време с максимални температури до 35-38 градуса. Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск. Днес почти без валежи. След обяд и през нощта са възможни гръмотевици и краткотрайно да превали над Западна и Централна Стара планина, Рила, Пирин и в Западните Родопи. В петък превалявания ще има на места в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. Количествата ще са между 5 и 10 л/кв.м, в отделни райони са възможни по-интензивни валежи, до около 15-20 л/кв.м. В събота ще е без валежи. През изминалото денонощие от 8 ч. на 7 юли до 8 ч. на 8 юли речните нива в страната са се понижавали или са останали без промяна. Водните количества на голяма част от наблюдаваните реки са около праговете за средни води. Реките във водосборите на реките Огоста и Искър (Дунавския басейн), Южните Черноморски реки (Черноморския басейн), на Марица – горното течение, Арда – горното и средно течение (Източнобеломорски басейн), на Струма (Западнобеломорския басейн) са с водни количества около праговете за ниски води. Водните количества във водосбора на реките Вит, Осъм, Русенски Лом (Дунавския басейн), Провадийска, Камчия и Ропотамо (Черноморския басейн), Марица – в средното течение (Източнобеломорски басейн) са около праговете за високи води. Регистрираните в 8 ч. нива на наблюдаваните реки са се изменяли, както следва: Дунавски басейн: с изключение на река Лом при с. Василковци и на река Вит при с. Крушовица, при чиито измервателни пунктове са регистрирани повишения, съответно с +48 см и с +17 см, измененията на водните нива в басейна са незначителни от -6 см до +4 см. Черноморски басейн: водните нива са се понижавали с до -4 см. Източнобеломорски басейн: незначителни промени на водните нива от -17 см до +9 см.Западнобеломорски басейн: в поречията Места и Струма са регистрирани незначителни промени на водните нива -1 см – +6 см.
На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН, нивата на наблюдаваните реки днес и в следващите два дни ще се понижават или ще останат без промяна.Дунавски басейн : водните нива ще се понижават или ще останат без промяна.Според моделираните водни количества за река Искър на 9, 10 и 11 юли ще са под средната многогодишна стойност. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.Според моделираните водни количества за река Янтра: прогнозираните водни количества за 9, 10 и 11юли ще бъдат около средно многогодишната стойност. Водните количества ще са под прага за внимание.
Според моделираните водни количества за река Русенски Лом – водното количество в долното течение на реката на 9, 10 и 11 юли ще бъдe около средно многогодишната стойност. Водните количества ще са под прага внимание.Черноморски басейн : водните нива ще се понижават или ще останат без промяна. Източнобеломорски басейн : водните нива ще се понижават или ще останат без промяна.Системата за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа при НИМХ-БАН прогнозира: Водните нива в басейна на р. Марица и р. Тунджа ще са под праговете за предупреждение. Системата за ранно предупреждение за водосбора на река Арда на НИМХ-БАН прогнозира: водните количества в басейна на р. Арда ще са под праговете за внимание. Западнобеломорски басейн : водните нива ще се понижават. В направените прогнози не се отчита влиянието и ретензионната способност на язовирите.
www.focus-news.net

коментара

Таблоид

Местният рапър Бими кърти класациите с нов як хит! УНИКАЛНО ВИДЕО

Публикувано

на

„Няма начин“ е новата хип хоп песен на неврокопският рапър Бими. Парчето беше промотирано в канала на младия рапър urbanbeatz в мрежата за видео споделяне www.youtube.com. Този път темата на парчето ни се струва  доста пикантна. Може би нашумелия рапър се обяснява на своя бивша или на дама, довела го до разочарование. Топ Преса се опита да надникне зад завесата, да разбере повече за историята на песента „Няма начин“. Бими беше лаконичен : “ Пея за нещо лично. Точка. Всичко е казано в песента…“. Вие как мислите, има ли история в парчето или просто е пресъздаден измислен лиричен герой?

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Изнесената информация за апартамента на Каракачанов е невярна

Публикувано

на

Изнесената от различни медии информация, свързана с апартамента на силовия вицепремиер, отговарящ за отбраната, и лидер на ВМРО-БНД, се оказва невярна и крайно неточна, твърдят различни потребители във фейсбук.

Сериозен повод за това им дава несъответствие в изнесените в публичното пространство документи по казуса. Според публикации „В същия блок, същата фирма “Софметал 07” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.“

Само че в издадената от Служба по вписванията справка не фигурира „Софметал 07“, а „Сити Медико Груп“, като очевидно това са две различни юридически лица, отбелязват в социалните мрежи.

kk1

 

И задават резонния въпрос защо не е осъществен контакт с фирмата, реализирала строителния надзор на сградата за подробна информация. Освен това, подчертават те, има разлика между данъчна оценка и цена на придобиване, вписана в Нотариалния акт. „Знаят ли какво се декларира в КПКОНПИ?“, ядосват се те, като са категорични, че изнесената медийно информация е манипулирана.

 

kk2

 

Фейсбукарите са учудени и от „изтеклия“ днес нотариален акт на сем. Каракачанови, защото не e публикувана в цялост т. II от същия, в който следва да бъде описано какво прехвърля в замяна вицепремиерът, както и подробности относно уравняването на заменените имоти.

Друго, което буди съмнение в изнесеното разследване е, че сем. Каракачанови притежават 5 тераси защото видно от нотариалният акт е, че те са четири.

В документа за собственост е посочено също, че извън данъчната оценка сем. Каракачанови са били кредитирани, защото са поели задължение да заплатят на „Софметал 07“ ЕООД сума в размер на 150 000 лв., т.е. публикуваната цена е отново неправилно сметната, пресмятат също интернет ползвателите.

И заключават, че това означава само едно – сделката е сключена на пазарен принцип, тъй като има уговорена лихва върху годишните вноски, които следва да се заплащат.

Някои пък напомнят, че съгласно чл. 147 от Наказателния кодекс: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.“

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ