В Разлог се провежда акция по принудително премахване на въздушните кабели

402780422ec85fb86dc235206c3f9969_M

В Разлог се извършва принудително премахване на незаконен строеж „Въздушни електронни съобщителни мрежи” по Заповед на РДНСК – Югозападен район. Принудителното премахване на въздушните кабели обхваща целия южен район на Разлог – от река „Бяла” до ул. „Александър Стамболийски” и ул. „Христо Ботев”. Акцията на Дирекцията за национален строителен контрол по премахване на съоръженията на телекомуникационните оператори в града започна на 07.07.2015г и ще продължи до 20.07.2015г. Премахването се извършва в присъствието на служители на община Разлог и със съдействието на органите на Областна дирекция на МВР – Благоевград.

Задължение на доставчиците на телекомуникационни услуги е да възстановят кабелите, но като изградят или ползват вече изградена подземна инфраструктура.

През 2011г. РДНСК гр. Благоевград извърши проверка на всички кабелни електронни съобщителни мрежи на територията на община Разлог, за които няма издадени Разрешения за строеж, без изискващите се строителни книжа и в нарушение на чл. 137, ал.3 и чл.148, ал.1 от ЗУТ. Съставени са 4 броя Констативни актове и 4 броя Заповеди за премахване. Констативните актове са съобщени по реда на §4, ал. 1 от ДР на ЗУТ, с което заинтересуваните лица са уведомени за образуваното производство по реда на чл.225 от ЗУТ – премахване на строежа. От съставените Констативни протоколи, които се намират на съхранение в РДНСК гр.Благоевград е видно, че в законоустановения срок не са постъпили възражения. Издадените заповеди са връчени на заинтересуваните лица също по реда на §4, ал. 1 от ДР на ЗУТ и чл.61, ал.3 от АПК, като същите не са обжалвани по реда на чл.215, ал.1 от ЗУТ и са влезли в сила.

РДНСК гр.Благоевград се позовава за премахването на въздушните кабелни линии, освен на горе цитираните членове и на чл. 28б от Закона за електронните съобщения, че кабелните електронни съобщителни мрежи се изграждат подземно, затова се премахват само въздушните кабели.

razlog.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене