Директорът на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов наказа шефа на горското в Дупница Атанас Диманков

152-01-82-Кирил-Иванов-Антоанета-Девилска-и-Георги-Амбарков-copy

Наказания отнесоха и помощник-лесничеят Георги Соколов и стражарят Йордан Гущеров, екип от експерти на ЮЗДП и РДГ-Кюстендил начело със зам.-директора на предприятието Антоанета Девилска проверява сигналите на Георги Амбарков, установи нарушение в гатера на Кирил Ангелов, който ще бъде глобен

Атанас Диманков: Случващото се е заради бившия шеф на горското Кирил Цегриловски, който е изхвърлен за далавери и сега използва Амбарков, за да заеме поста

Двама служители в ТП „ДГС Дупница” в Дупница отнесоха наказания, след като в. „Вяра” излезе със серия публикации, разкриващи нарушения в държавното ведомство. Помощник-лесничеят Георги Соколов е наказан за неправилно попълнени реквизити при издаване на превозен билет за доставка на дърва за огрев на Георги Амбарков от село Бистрица, съобщиха от Югозападното държавно предприятие („ЮЗДП”-ДП)–Благоевград.

152-01-82-Георги Загоорв и Атанас Диманков copy

След изнесените данни и последвалата проверка директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов разпореди на директора на ТП „ДГС Дупница” да издаде заповед за наказание и на горския стражар Йордан Гущеров за допуснати нарушения в поверения му охранителен участък и за съставяне на констативен протокол, след като проверяващите служители от ЮЗДП уведомяват за тези нарушения в отдел 236, подотдел „з”.

152-01-82-Горският Йордан Гущеров copy

От пресцентъра на ведомството снощи оповестиха, че Дамянов е дал официално изявление, в което се казва, че санкция по договор за управление ще понесе и директорът Атанас Диманков. „Диманков не е упражнил достатъчен контрол над служителите си. Той носи вина за всеки провинил се служител, а в случая те са двама”, каза пиарът на предприятието Снежана Паскалева.

152-01-82-Кирил Ангелов copy

Във връзка с констатациите при проверката на директора на ТП „ДГС Дупница” е разпоредено да предприeме мерки за недопускане на нарушения при експедиция на дървесина, а при необходимост в районите с висока концентрация на нарушения да организира дежурства по съставен график.

152-01-82-Вера Станишева copy

Във връзка с изнесената информация вчера бе извършена друга проверка, в която участваха зам.-директорът на ЮЗДП Антоанета Девилска, инж. Георги Загоров – инспектор „Областно звено” при ЮЗДП, гл. експерт към предприятието инж. Вера Станишева, инж. Кирил Иванов – гл. експерт „Стопанисване на горите” при Районната дирекция по горите – Кюстендил, инж. Пламен Лалев – горски инспектор в ЮЗДП, пиара на предприятието Снежана Паскалева, началника на участъка инж. Александър Алащинов, горският стражар Йордан Гущеров, подалият сигналите Георги Амбарков и журналисти.

152-01-82-P1340972 copy152-01-82-P1340950 copy

Проверени бяха няколко обекта, сред които гатерът на Кирил Ангелов, намиращ се в близост до горското в Дупница, и две сечища над село Бистрица – в местностите Дългата ливада и Баницата. Установени бяха нарушения, касаещи отчетността в гатера на Кирил Ангелов, намиращ се в близост до горското в Дупница, открити бяха и дървета, отрязани неправомерно. На Кирил Ангелов ще бъде съставен акт и ще бъде санкциониран, обясниха проверяващите. Те констатираха още, че част от твърденията на Георги Амбарков, уличаващи горските служители в нарушения, са неверни. Амбарков не можа да покаже на проверяващите незаконния гатер, за който твърди, че се намира в ромската Гиздова махала в Дупница.

152-01-82-P1340938 copy152-01-82-P1340916 copy

По време на проверката от горското показаха задържания часове преди това дървен материал, добит от бракониер от Бистрица. Междувременно стана ясно, че във връзка с изнесената във вестника информация служителите от горското в Дупница са събрали подписка, с която искат съдействие от Югозападното държавно предприятие, тъй като публикациите уронват престижа и достойнството им. Подписалите се 41 души начело с директора Атанас Диманков настояват за намесата на директора на ЮЗДП. Служителите посочват, че освен че ги злепоставя, Георги Амбарков ги е заплашвал.

147-01-05-Георги Соколов

„На 7 юли към 16 часа Георги Амбарков влезе най-безцеремонно в двора на стопанството с личния си автомобил, слезе от него, започна да се разхожда и да отправя закани от рода „вие ще видите какво ще се случи с вас другата седмица”, че ще има подобни публикации във вестника през следващите дни и че в понеделник от стопанството ще бъдат уволнени тези боклуци – директорът, Г. Соколов, Кирил Цегриловски, Бойко Попов и др.” Всичко, което се случва, е заради амбициите на бившия директор на горското Кирил Цегриловски, който е бил шеф на горското, но е изхвърлен заради далавери. Сега се опитва да вземе поста и организира тези неща. Най-лошото, е че използва за целите си един човек като Георги Амбарков. Самият Амбарков пък по време на проверката намеси и името на Симеон Симеонов от Бистрица, който преди време е бил глобяван за незаконна сеч и му е конфискувана резачка.

Още по темата – в следващ брой

Снимките:

1 Кирил Иванов, Антоанета Девилска и Георги Амбарков

2 Георги Загоорв и Атанас Диманков

3 Горският Йордан Гущеров

4 Кирил Ангелов

5 Вера Станишева

6,7,8 и 9 По време на проверката от горското показаха задържания часове преди това дървен материал, добит от бракониер от Бистрица.

10 Георги Соколов

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене