Среднощно меле с четирима нападатели над ДПС активистите братя Жульови от Белица

479

Областният лидер В. Хюсеин е категоричен: Скандалът е битов, не политически

Братът на ДПС активиста от Белица Юсуф Жульов е нападнат пред дома на леля му, по първоначални данни нападателите били 4-ма, трима избягали от местопроизшествието, а четвъртият, който е 30-годишен мъж от Хасково, е бил задържан. За него единствено се знае, че е шофьор в строителната фирма на Здравко Василев от Белица.

Боят станал около два часа след полунощ, Юсуф и брат му, който наскоро се прибрал от гурбет в Германия, били на гости на леля си и празнували завръщането. Около 02.30 часа единият от братята отишъл до колата да си вземе цигарите и тогава бил нападнат от четирима. Вдигнал се шум, който привлякъл вниманието на Юсуф и роднините му и те изскочили навън, където се заформило меле. Юсуф понесъл удар с бухалка, друг налагал брат му, пострадал и хасковлията.

Вчера полицията цял ден разпитваше пострадалите братя Жульови, но до късно нямаше категорична информация каква е причината за мелето. Заради това, че потърпевшите са активисти на ДПС, тръгнаха спекулации, че причината за побоя е политическа, още повече че същата вечер ДПС е имало заседание на областния съвет в Белица, на което са приели графиците по общини за номиниране на кандидати за кметове и общински съветници. Пред „Струма“ областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин обаче категорично отрече причината да е политическа и след кратък разговор с хора от местния актив обяви, че става въпрос за обикновен битов скандал.

Политическата окраска на побоя бе подсилена и заради факта, че подобен екшън се разигра пак посред нощ през декември миналата година. Тогава сигнал за блъснат човек вдигна полицията на крак. Според сигнала блъснатият пешеходец бе кумашинът на заместник-кмета на Белица К. Джембазки – активистът на ДПС Ю. Жульов. След нападението Жульов бе в болница. Тогава той посочи като нападател лидера на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев, който обясни, че Жульов преиначил драстично информацията и от виновен се направил на жертва.

Без име

Вчера пред „Струма“ Стойчев категорично отрече да има каквото и да било общо с новия екшън и няма никакъв шанс да е някой от тримата, избягали от местропроизшествието. „По същото време бях в Благоевград, защото празнувахме раждането на първородната дъщеря на бившия футболист на „Пирин“ /Разлог/ Тодор Пандев и съпругата му Нина Андреева, с които сме роднини. Но искам да се обърна отново към органите на реда, този път да извадят на бял свят истинските причини за побоя, а не както бе в ситуацията с мен през декември. Тогава ме нападнаха с брадва, а още чакам правосъдието да реши кой е виновен”, каза Иван Стойчев. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене