Обвиниха килъра, убил с брадва студентката Вероника

77641-632x358

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Илиян Здравков за грабеж, придружен с убийството на Вероника Здравкова.

Здравков е предаден на съд за това, че на 28 февруари тази година в района на Южен пътен възел на старата столица, на северния бряг на р. Янтра чрез употреба на сила е отнел от студентката Вероника Здравкова дамската й чанта,  в която имало два мобилни телефона, портмоне с 25 лева, сребърни бижута, тоалетна вода и др. лични вещи на обща стойност 401,81 лева, съобщават от държавното обвинение..

Илиян Здравков нанесъл удари с брадва в челната и тилната области на главата, които предизвикали счупване на черепния покрив и основа, пише bnews.

Със същата брадва нанесъл удари и в областта на лявото рамо на долната челюст на пострадалата с дислокация на фрагментите. Нараняванията били несъвместими с живота и причинили смъртта на Вероника Здравкова.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив – Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание Здравков изтърпял в Затвора Ловеч на 6 януари 2015г.

В хода на разследването Здравков е направил пълни самопризнания. Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи, открити и иззети са множество веществени доказателства. Разследването е приключило за 4 месеца.

Илиян Здравков е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене