Задълженията на „Пирин“ /ГД/ към НОИ скочиха с 50 000 лв.

77589-632x358

Благомир Томов

„Пирин“ (Гоце Делчев) има планирани общо осем контроли по време на своята лятна подготовка, оповестиха от ръководството. Пет от тях са с фиксирани дати, а първата е утре срещу „Банско“ от 18.00 ч. Днес сутринта се очаква двата тима да се разберат за мястото на двубоя. Заради ремонта на тревната покривка на терените в Гоце Делчев и Банско вероятността да се играе на някой от тях е нулева и се търсят резервни варианти. Следващият спаринг за неврокопчани е срещу друг втородивизионен отбор в лицето на „Пирин“ (Разлог), а проверката е в събота. Останалите сигурни съперници са все третодивизионни. За 22 юли е предвиден мач с „Вихрен“, на 26 юли с „Ботев“ (Враца), а на 1 август гоцеделчевци закриват цикъла от контроли срещу „Беласица“. Управата на неврокопчани ще трябва да търси съперници за другите три дати, които са фиксирани в програмата на „Пирин“ (ГД). Става дума за 15, 18 и 25 юли, които са представени от треньорското ръководство.

Клубните шефове пък остава да изчистят някои стари задължения, след като са изпълнили 90% от тях към футболисти, служители и фирми от миналата година. Председателят на УС Благомир Томов обяви, че ще бъде спазено обещанието останалите 10% да бъдат погасени до началото на новото първенство. „Работим и се справяме с парите, осигурени от община Гоце Делчев, които не са достатъчни за професионален футбол, но ние се опитваме да работим професионално. В тази светлина е много важна ролята на феновете, които дали чрез купуване на билети и членски карти, или чрез други начини да помогнат според възможностите си на клуба. Друг начин е да опитаме да намерим рекламодатели, въпреки че ще бъде много трудно. Надяваме се и да получим телевизионни права, както се говори при наличието на някои нови членове на Югозападната „В“ група и засиления интерес към срещите в нея по тази причина. Надявам се БФС да реши това да се случи. То ще бъде от полза не само за нас, а и за всички останали отбори. В същото време ще трябва да завършим и ремонта, който сме започнали, до началото на новото първенство и базата ни да изглежда още по-добре,“ коментира Бл. Томов.

Пред него и ръководството на отбора обаче остава задачата да погасяват и задълженията към НОИ, заради които клубът бе изхвърлен миналата година във „В“ група. Техният размер оттогава до момента се е увеличил с около 50 хил. лв. и е стигнал 197 хил. лв., след като от клуба не са внасяли през миналата година дължимото по програмата за разсрочване, според която „Пирин“ трябва да превежда по 6300 лв. на месец. /struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене