Кметът на Гоце Делчев ще открие международния фестивал за класическа китара и цигулка тази вечер

Picture-042-629x600Тази вечер в гр. Гоце Делчев започва ХХV-ят Международен фестивал на китарата, който от няколко години вече е и фестивал на цигулката с името «Децата на Паганини».
Събитието се организира от община Гоце Делчев и Национална музикална академия «Професор Панчо Владигеров». Фестивалът ще продължи три дни, в които десетки китаристи и цигулари от страната и чужбина ще покажат своето майсторство в конкурсната и концертната програма.

Официалното откриване на фестивала ще бъде от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата. По традиция, старт на събитието ще даде кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, а след това присъстващите ще имат възможност да се насладят на концерт с участие на професор Йосиф Радионов – цигулка, Зорница Радионова – пиано, Боян Дойчев – китара, Росен Балкански – китара, със специалното участие на „Младежки китарен оркестър София“ с ръководител, роденият в Гоце Делчев, Валентин Бузов (на снимката).

V. BUZOV
На 4 и 5 юли ще се проведат конкурсите «Майстори на цигулката» и «Майстори на класическата китара» за четирите възрастови групи. В рамките на фестивала е предвидено и представяне на водеща фирма за струнни инструменти и известна верига магазини за музикални инструменти.
Фестивалът ще бъде закрит в неделя от 19:00 часа в малката зала на Дома на културата с концерт на лауреатите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене