Гърци се цанят за сервитьори у нас. Търсят работа за зимата в хотелите в Банско и Разлог

20150703.ratgobelngГърци си търсят работа у нас от есента, подгонени от кризата в родината си, пише „Телеграф“. Напоследък имаме много запитвания от млади елини , които са готови да работят в хотелите в Банско, Разлог, Баня. Предпочитат място в администрацията, но в краен случай са готови да станат и сервитьори, камериерки, бармани, сподели наш хотелиер.Така ще си осигурят поне 4 месеца подслон и храна през зимата. Много от гърците са били на ски ваканция в Банско и Разлог, но заради кризата сега част от тях може да се върнат вече като обслужващ персонал в хотелите, където преди са отсядали като гости.

Все повече гърци лекуват стреса от събитията в родината си с банков и шопинг туризъм в Сандански и Петрич.Увеличават се гръцките фенове на българските банки, в чиито клонове на Югозапада продължават да откриват свои сметки в евро и левове.

Доскоро само пенсионери се задържаха в Сандански и Гоце Делчев, вече се забелязват и млади семейства да подпитват за квартири и евентуално работа след летните месеци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене