Благой Пасков се раздели окончателно с футбола, макар че е само на 24 години

00005862„[dropcap color=“#888″ type=“square“]П[/dropcap]ирин“ (Гоце Делчев) няма да може да разчита на голмайстора си от миналия сезон Благой Пасков и ще трябва да търси нова опция за неговото място. Това обявиха от ръководството на отбора, след като бяха уведомени лично от футболиста, че прекратява активна-та си състезателна кариера. Играчът се завърна на терена миналата година, въпреки че бе решил да окачи обувките на пирона. Този път той е категоричен, че ще се отдаде на друга дейност. Решението на юношата на ЦСКА поставя уп­равата на неврокопчани и новия треньор пред поредната въпросител­на. През изтеклия сезон Благой Пасков отбеляза 19 гола в шампионата и за Купата на България и бе основен реализатор на отбора. Той е с кате­горично намерение да се откаже от футбола, макар че е все още на 24 г. и е в идеална фут- болна възраст. „Благой бе достатъчно коректен да обяви своето наме­рение, макар че нашето желание бе той да ос­тане в отбора. Ние ще уважим решението му. Благодарим му за това, което направи за „Пи­рин“ (Гоце Делчев). Же­лаем му успех в новите начинания. Пред нас стои задачата да наме­рим негов заместник,“ коментира изпълнител­ният директор на отбо­ра Костадин Гуцев.

От клуба обявиха още, че няма да разчитат на Стоил Николов и Сашко Лачев. Двамата дойдоха през зимната подготов­ка, но бяха със статута на резерви. Лачев по­лучи по-голям кредит на доверие, след като Николов разочарова надеждите да допълни головата мощ на невро- копчани.

Неясно все още ос­тава положението със Смаил Креболиев, кой­то бе преотстъпен от „Пирин“ (Благоевград) по личното настоява­не на треньора Йордан Боздански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене