Политическа новина! Общинският съветник от БСП Борислав Коларов с предложение да е №6 в листата на ГЕРБ

76633-632x358

Общинският съветник от БСП в Петрич Борислав Коларов е на път да премине в редиците на партия ГЕРБ. Коларов е получил официално предложение от герберите в южната община да бъде включен в листата им за общински съветници на предстоящите местни избори през есента. Коментира се, че герберите са му предложили шесто място в листата за съветници. Това е политическата новина номер едно от вчера в Петрич.

Пред репортер на вестника Борислав Коларов потвърди, че има предложение от структурата на ГЕРБ в Петрич да бъде включен в листата за общински съветник. Ето какво още заяви той:

„Не знам откъде сте разбрали, но да, наистина имам предложение от Политическа партия ГЕРБ да ме включат в тяхната листа за общински съветници. В настоящия Общински съвет съм част от групата съветници на БСП, но е много важно да напомня, че аз не съм член на БСП. Аз на предишните местни избори бях включен в листата на БСП за общински съветници от гражданската квота. Мисля, че като общински съветник в сегашния Общински съвет бях полезен с това, което правих.

Преди няколко дни получих предложение от структурата на ГЕРБ да бъда включен в листата за общински съветници. Обмислям предложението, все още нямам окончателно решение. Има време. Уведомил съм ръководството на БСП, така че няма нищо задкулисно. От БСП поискаха разговор с мен, преди да разберат, че имам предложение от ГЕРБ, аз бях коректен и им казах: „Преди да говорите за каквото и да е, трябва да знаете, че имам предложение от ГЕРБ да бъда включен в тяхната листа за общински съветници”. Това е истината.

В медийното пространство преди дни дори се завъртя моето име като евентуален кандидат за кмет на общината от БСП. Няма такова нещо, не съм кандидат, тези слухове явно са ги пуснали определени хора от БСП. Аз съм безпартиен и съм готов да помагам за развитието на общината с каквото мога. Важно е да сме живи и здрави, има време до изборите, но да, имам предложение от ГЕРБ да съм в тяхната листа за общински съветници от гражданската квота”. Това каза вчера за „Струма“ Борислав Коларов.

Както е известно, на последните местни избори Борислав Коларов бе кандидат за кмет на община Петрич от БСП, но не успя да се класира за балотажа, дотам достигнаха настоящият кмет инж. Вельо Илиев и Димитър Танев от ГЕРБ. Балотажът бе спечелен от Вельо Илиев. Танев е общински координатор на ГЕРБ, в момента е народен представител от същата политическа сила.

Борислав Коларов в момента е шеф на банков клон в Петрич. В периода 1997-2001 година бе управител на общинско предприятие „Общински пазари” в Петрич. В този период кмет на общината бе Андон Чопаков. Борислав Коларов стана негов зет, омъжи се за дъщерята му Гергана. Б. Коларов досега не е членувал в политическа партия, и за в бъдеще иска да остане безпартиен.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене