Близо 100 общинари, полицаи и огнеборци от Гоце Делчев преминаха обучение

main_b

Заключителна пресконференция се проведе днес в заседаталната зала на хотелски комплекс „Неврокоп” по случай успешното приключване на проекта „Община Гоце Делчев – компетентна, ефективна и ефикасна общинска администрация в услуга на гражданите и бизнеса”.

Продължителността на проекта бе 12 месеца, но поради спестени средства по него, екипът е поискал удължаването му с още три месеца. Така, чрез анекс до 31 октомври ще бъдат обучени още 25 нови административни служители.

Ръководител на проекта е заместник-кметът Валери Сарандев, а координатор – Парашкева Хаджиева.

Екипът, отговорен за изпълнението на проекта, представи основните му цели, реализираните дейности и постигнатите резултати в рамките на модулните обучение.

По време на заключителната пресконференция бе осъществена и обратна връзка с участниците, които заявиха, че обучението за тях е било от изключителна важност, научили са много важни неща, свързана с работата им като кметове, общински служители и ръководители на отдели, които вече прилагат успешно.

Кметовете на гоцеделчевските села Господинци и Борово – Ахмед Ходжов и Георги Найденов, дадоха висока оценка както на самия проект, така и на лекторите и препоръчаха Община Гоце Делчев да продължи да кандидатства по проекти за обучение, тъй като те са от изключително значение за всеки кмет, кметски наместник и общински служител.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Общата стойност е 75 653,33 лева.

Целта на проекта е повишаване на професионалната компетентност на служителите в Община Гоце Делчев за осигуряване на качествени, съобразени с нормативните изисквания услуги.

Целевата група обхваща служителите на Общинска администрация Гоце Делчев; кмета на общината, заместник-кметовете, кметовете на кметства и кметските наместници.

В рамките на проекта бяха изпълнение обучения на тема „Тълкуване и прилагане на приложимото законодателство в местното самоуправление, „Работа в екип, единство и ефективност на екипа с оглед постигането на общите цели“.

Обученията на Института по публична администрация до момента са преминали общо 44 служители на общинската администрация в Гоце Делчев.

На всички участници в проекта са издадени съответните сертификати за успешно преминати обучения.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене