ГЛАС НАРОДЕН: Читатели на Топ Преса ревнаха срещу аквапарка в Благоевград: Ледена и мръсна вода, няма места за паркиране и шезлонги за всички това ли е аквапарк за 6 000 000 лева?!

99_aqua-park_blagoevgradДокато търпим подобни неща – ще си плащаме за мръсотия и опасни съоръжения, а някой ще трупа пари, без да вложи грам мозък и желание?

Всяко семейство през ля тото, когато дойдат отпуски те и ученическите ваканции, почти задължително трябва да извърши и ритуала „посещение на аквапарк“. Докато най-малките се радват в построения за тях басейн, тийнейджърите с весели викове се спускат по стръмна водна пързалка в стил „камикадзе“, а възрастните вдигат адреналина си с гумени лодки по изкуствен канал или отдъхват във водния бар с „потна“ бира в ръка пред телевизора.

Десетки подобни водни съоръжения присъстват на картата на българските аквапаркове. Част от тях дори се опитват да пренесат морската атмосфера във вътрешността на страната. Инвестициите в този бизнес са многомилионни, а възвращаемостта е сравнително бавна.

По думите на собствениците им обаче всяка година броят на посетителите нараства средно с около 15%. Повечето от инвеститорите вече имат планове за разширяване на атракционите и дори за изграждане на хотелска част към тях. Първият български аквапарк „Акваполис“ отваря врати преди около 12 годи- ни в курорта Златни пясъци. Със своята площ от 40 хил. кв. метра е един от най-големите подобни атракциони на Балканите. Собственик на парка е дружеството „Златни“, което е оператор и на едноименния курорт.

Малко по-късно бе открит вторият подобен обект – „Екшън аквапарк“ в Слънчев бряг, в който са инвестирани над 10 млн. лева. Собствеността в него си делят няколко физически лица, като сред тях е и Ростом Шейх Исмаил-Зада, който има участие и в „Одесос хотели“. По Черноморието има и още големи комплекса – един край Приморско, един между Несебър и Равда, който е собственост на Paradise Hollyday.

Туристическият холдинг „Русалка холидейз“ пък наскоро инвестира около 2 млн. евро в изграждане на аквапарк край ваканционния си комплекс (близо до Каварна).

Във вътрешността на страната най-големият комплекс е в Търговище, чийто собственик е бизнесменът Боян Смиленов.

Около 4 млн. лв. са инвестирани и в пловдивския „Акваленд“. Той е инвестиция на бизнесмена Ангел Куков.

Аквапарк, който се захранва и с минерална вода, работи край с. Овощник, близо до Казанлък.

През 2006 г. бе официалното откриване и на воден парк в Благоевград, който е проект на „Галчев холдинг“, а инвеститор е Росен Христов.

Намира се в началото на парковата зона на Благоевград, непосредствено над така наречената Алея на здравето. Комплексът се простира на 10 000 кв. м. с

общ капацитет от 1000 души. Разполага с басейн с олимпийски размери, закрит плувен басейн, 500 шезлонга, детски водни съоръжения, скоростни водни пързалки, басейн с морски вълни, декоративен водопад, магазин със спортни и плажни аксесоари, VIP зона, релаксираща зона, два мокри бара, ресторант, food бар, медицински център и спасители.

Дотук всичко звучи добре. Хората се веселят, смеят се, тичат деца и възрастни, радост и веселие.

„След като си плащате, влизате в рая на веселието. Но… това, което ви очаква вътре, се различава много от по-горните снимки“, споделя мнението си благоевградчанка. „Не посмях да вляза във водата, след като видях всичката гадост – представям си какво има във водата (и какво няма, а именно -дезинфекциращи химикали).

Към прекрасната картинка се добавят и цените в барчето.

Може би е излишно да споменавам, че водата в басейните беше ледена – чуден повод да си тръгнете по-бързо, ако мръсотията не ви изгони. Няма да коментирам хората, които се веселяха, вместо да си искат парите, да пускат жалби и да напускат възмутени. За съжаление беше събота и се оказа, че в кметството няма кой да приеме моята жалба. Докато търпим подобни неща – ще си плащаме за мръсотия и опасни съоръжения, а някой ще трупа пари, без да вложи грам мозък и желание“, завършва коментара си тя.

„В Благоевград аквапаркът е ужасен, пълна лудница, няма място за паркиране, паркират на улицата и автобус не може да мине. На персонала пък му е писнало да съобщава номера на коли, за да се появи собственикът и да си я премести. Не можеш да си вкарваш нито храна, нито вода, не те пускат до колата да си идеш с цел да не хапнеш два залъка там. Няма шезлонги за всички и навсякъде има табели – внимание от подхлъзване! Това ли е аквапарк за шест милиона лева?“, пита друг посетител в интернет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене