Информационен бюлетин за възникналите произшествия в Пиринско

патрулка

В хода на извършена, около 14:00 часа на 12.02.2014г. на ул.”Поленишки път” в гр.Сандански, проверка на лек автомобил „Пежо” управляван от Л.Б./22г./ от с.Поленица, от полицейски служители на РУП-Сандански, у същият е открито найлоново пликче, съдържащо около 16.47 гр. суха, зелено-кафява, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на РУП-Петрич, работещи по получен на 06.02.2014г. сигнал за извършена, в района на бензиностанция, находяща се в с.Марикостиново, кражба на осем метални тръби,  е задържан извършителят на деянието Б.К./42г./ от с.Марикостиново, общ.Петрич. Стойността на нанесената щета е около 8 000 лв. Образуван е заявителски материал.

След извършена, около 23:15 часа на 11.02.2014г. в района на с.Спатово, проверка на лек автомобил „Фолксваген” с водач И.Я./24г./ от гр.Петрич, от полицейски служители на РУП-Сандански, в багажника на автомобила са установени пластмасови туби, съдържащи около 120 л. дизелово гориво, за което е установено, че е отнето противозаконно от цистерна, находяща се в с.Рожен. Водачът на автомобила и спътникът му Й.Ц./35г./ от с.Зорница, общ.Сандански са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Около 18:57 часа на 12.02.2014г. в 02 РУП-Благоевград, е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „Деу Ланус”, паркиран в ж.к. Еленово в гр.Благоевград. След проведени незабавни издирвателни и заградителни мероприятия, от полицейските служители работещи по случая, автомобилът е установен на пътя за с.Делвино, общ.Благоевград, управляван от Б.А./54г./ от гр.Благоевград. Б.А. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

От полицейски служители на 01 РУП-Благоевград, около 06:07 часа на 13.02.2014г., с техническо средство е установено, че по ул.”Д-р Христо Татарчев” в гр.Благоевград, А.Г./22г./ от с.Ново Делчево, общ. Сандански управлява лек автомобил „Нисан” с наличие на 2,35 промила алкохол в издишания въздух. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене