ВИДЕО: Ще има война, ако протестите срещу нас не спрат – прогнозират ромите от Кремиковци

893G1353_02.MP4.Still001Да организират контра протест още утре, ако и днес протестът срещу тях продължи, утре и те ще поискат разрешение от кмета Минка Капитанова за контра протест, който да проведат в петък от 9 часа на площада в Гърмен се заявиха ромите от гърменския квартал Кремиковци. „Конфликта ще прерасне във война, ако действията на българите срещу нас не престанат“, заявиха това днес цуганските тартори, в последният ден на ултиматумът, който поставиха преди три дни.

За днес бе насрочена и пресконференция, на която жителите на Кремиковци обясниха какви ще са по-нататъшните им действия. Спешна среща с вътрешния министър, събиране на доброволни дарения от жителите за набиране средства за жалване в Страсбург за приложената според тях расова дискриминация. Това бяха част от действията които възнамеряват да приложат жителите на квартала.

„Ние не искаме нищо от ромите. Ние имаме искане към държавата да изпълни законовите си задължения – да се съборят незаконните къщи и незаконно настанилите се върху нашите имоти да ги напуснат. До като не се случат тези неща, протестите ще продължат“. Това пък казаха от своя страна протестиращите българи от Гърмен.893G1351_01.MP4.Still001

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене