Поредната стряскаща провокация!

11541487_681137288697419_89374514_oОтрязана свинска глава бе поставена на входа на джамията в Гоце Делчев вчера. По този повод от ДПС излязоха с гневна декларация, публикуваме без намеса:

За пореден път безнаказано в община Гоце Делчев по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се прави опит за нарушаване на етническия мир в Република България.

На първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан – 18.06.2015 г. на джамията „Караджа паша” в Гоце Делчев, бе закачена отрязана свинска глава.

Неотдавна на входа на мюфтийството в общината бяха надраскани надписи „Турците вън”, „Мразим ви”.

На предишния месец Рамазан беше сложен кръст на минарето на „Караджа паша”.

По-рано пък мюфтийството осъмна със закачена свинска глава на входната врата, нацистките надписи по клуба на Областния съвет на ДПС в Гоце Делчев и ред други целенасочени и трайни действия, които ритат грубо и безотговорно етническия мир в Република България.

Уважаеми ръководители на гореописаните институции, дори обикновеният човек вижда, че трайно и тенденциозно се извършват организирани и подривни дейности срещу държавата, срещу мира в страната ни. А вие!?

Явно в община Гърмен сценаристите не постигнаха желания резултат и сега се опитват да го постигнат в община Гоце Делчев.

Ние от Общинския съвет на ДПС общ. Гоце Делчев ясно и категорично се противопоставяме и остро осъждаме тези действия, целящи дестабилизация на България и нарушаване на етническия мир.

В същото време питаме органите, отговарящи за опазване на реда и сигурността в България – кое престъпление открихте, кои са виновниците, ще разкриете ли поредния опит за дестабилизиране на етническия мир в държавата? Или рутинно ще отговорите, че това са дребни хулигански прояви и ще допуснете дестабилизация на България и нарушаване на мира!? Учудващо и меко казано безотговорно е бездействието ви в тази посока.

Затова се обръщаме към вас и ви призоваваме да разкриете физическите извършители и техните подбудители и ги накажете с цялата строгост на закона!

Областен съвет на ДПС Благоевград

Общински съвет на ДПС, Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене