Свържи се с нас

Разследване

Поредната стряскаща провокация!

Публикувано

на

11541487_681137288697419_89374514_oОтрязана свинска глава бе поставена на входа на джамията в Гоце Делчев вчера. По този повод от ДПС излязоха с гневна декларация, публикуваме без намеса:

За пореден път безнаказано в община Гоце Делчев по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се прави опит за нарушаване на етническия мир в Република България.

На първия ден от свещения за мюсюлманите месец Рамазан – 18.06.2015 г. на джамията „Караджа паша” в Гоце Делчев, бе закачена отрязана свинска глава.

Неотдавна на входа на мюфтийството в общината бяха надраскани надписи „Турците вън”, „Мразим ви”.

На предишния месец Рамазан беше сложен кръст на минарето на „Караджа паша”.

По-рано пък мюфтийството осъмна със закачена свинска глава на входната врата, нацистките надписи по клуба на Областния съвет на ДПС в Гоце Делчев и ред други целенасочени и трайни действия, които ритат грубо и безотговорно етническия мир в Република България.

Уважаеми ръководители на гореописаните институции, дори обикновеният човек вижда, че трайно и тенденциозно се извършват организирани и подривни дейности срещу държавата, срещу мира в страната ни. А вие!?

Явно в община Гърмен сценаристите не постигнаха желания резултат и сега се опитват да го постигнат в община Гоце Делчев.

Ние от Общинския съвет на ДПС общ. Гоце Делчев ясно и категорично се противопоставяме и остро осъждаме тези действия, целящи дестабилизация на България и нарушаване на етническия мир.

В същото време питаме органите, отговарящи за опазване на реда и сигурността в България – кое престъпление открихте, кои са виновниците, ще разкриете ли поредния опит за дестабилизиране на етническия мир в държавата? Или рутинно ще отговорите, че това са дребни хулигански прояви и ще допуснете дестабилизация на България и нарушаване на мира!? Учудващо и меко казано безотговорно е бездействието ви в тази посока.

Затова се обръщаме към вас и ви призоваваме да разкриете физическите извършители и техните подбудители и ги накажете с цялата строгост на закона!

Областен съвет на ДПС Благоевград

Общински съвет на ДПС, Гоце Делчев

коментара

Разследване

СЛАВЕЙКА РАМОВА ОТ ГРАДА ИЗПЛАКА:Гръцките баничари от „Грийк фаст“ на пазара не ми платиха една заплата!

Публикувано

на

БАНИЧАРНИЦАТА  НИКОС ЗЛАТАНИС И НЕЛИ ВЛАХОВА СЕ ГАВРЯТ СЪС СВОЯ СЛУЖИТЕЛКА!

 Рангел ИВАНОВ

 В редакцията на вестник Градът дойде жителка на жк ЮГ в град Гоце Делчев, която поиска да даде публичност на, по думите й, нечовешка несправедливост от странна на бившите и работодатели. Става въпрос за Славейка Ра­мова – самотна майка, която сподели че е жертва на отно­шението от страна на бивши­те и работодатели от фирмата баничарница на базара сре„Грийк фаст“.

 Фирмата има щу стоянката за таксита и произвежда и продава зам­разени гръцки закуски. Ра­мова била наета на работа от съпругата на собственика на баничарницата Нели Влахо­ва, която първоначално била доволна от работата и. След няколко дни обаче собстве­никът Никос Златанис който е гръцки гражданин и съпруг на Влахова, довел по младо момиче и заповядал на Ра­мова да започне да я обуча­ва. „Обучавах момичето цял месец, защото ми беше ка­зано че двете ще работим на смени. Уговорката ни беше да ми се плаща на седмица.

 След като момичето влезе в час и се обучи, Влахова един ден дойде и ми заяви че тряб­ва да напусна работа. Попи­тах я защо, а тя ми отговори че за мен е чула лоши неща, плюс което иска до младата колежка да работи и няма нужда то две сме­ни. Уважих това което тя иска от мен и просто и казах да си ми пла­ти това което съм си изработила и по живо по здраво – всеки по своя път. Да ама не. Нито лев не получих. Получих дребни обе­щания а когато станах настоятелна шефът в лицето на Златанис ми заяви че нямам да вземам пари по­вече от тях. Всичко ми било изплатено. Това, заявявам го, не е вярно и се чувствам прецакана…“, заяви Рамова пред диктофона на вестник „Градът“. ­

 От бившето и работно мяс­то отказват коментар и съ­ветват нашия човек да раз­пита за въпросната жена по града и щяло да ясно защо е била уволнена, по темата за дължене на пари също се мълчи. Рамова обаче продължава да се бори и твърди, че успо­редно със сигнала до нас е пратила и сигнал в инспекци­ята по труда.

Вестник ТОП ПРЕСА

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Разследване

Смразявящи разкрития за мистериозно изчезналата преди 26 г. Росица, чийто скелет бе открит в шахта

Публикувано

на

ДНК-експертиза разкри загадката за скелета, открит миналото лято в хотел „Смолян”. Костите са на млада жена от село Борово, изчезнала преди почти три десетилетия. Разследването е установило, че се касае за насилствена смърт.

Майката на Росица – Шинка Димова, чака вече близо три десетилетия родната ѝ дъщеря да се завърне в къщи.

Росица, която се премества да живее и учи в Смолян, изчезва безследно през 1991 г., когато е на 31 години. Чакали я да се прибере в родното си село на 7 ноември, но така и не дошла.

И така минават 26 години, докато на 30 август миналото лято работници се натъкват на зловещата находка – човешки скелет, при ремонт.

„Категорично можем да заявим, че самоличността на жертвата е установена. Тъй като имаме назначена криминалистична ДНК-експертиза, която дава категорично заключение, че се касае за дете на лицето, от което сме взели ДНК-проба. Тоест ние можем да потвърдим, че се касае за лицето Росица Лазарова Димова”, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Смолян Недко Симов, цитиран от bTV.

Установено е, че смъртта е причинена насилствено. „На пострадалата са били причинени травматични увреждания, които според нас са причинени приживе. Трупът е открит при извършване на ремонтни дейности в хотел „Смолян”, във вентилационна шахта, която се намира на едно от долните нива на хотела, достъп до което помещение имат само ограничен кръг лица от обслужващия персонал. И мястото където е намерен, начинът, по който е бил прикрит трупът, ни насочва точно на този извод, че се касае за умишлено причинена смърт”, допълни той.

Дълги години майката чакала дъщеря ѝда се появи на вратата, а сега чака да погребе останките ѝ. Ще ги положи в гроба на баща ѝ. В Борово случаят също потресе хората. Разследването все още не е приключило. От прокуратурата работят по всички версии за установяване на извършителя.

struma.bg

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ