Бербатов изригна и класира “Монако” на 1/4-финалите на Купата на Франция

Бербатов-Монако

Димитър Бербатов класира “Монако” за четвъртфиналите на Купата на Франция. Монегаските стигнаха до изключително драматична победа с 1:0 след продължения при гостуването си на “Ница” и продължават напред в турнира, пише gong.bg. Бербатов влезе в игра през второто полувреме и вкара единственият и победен гол за тима от Княжеството в 114-та минута.

През първата част “Монако” имаше териториално превъзходство, но така и не успя да застраши сериозно вратата на „орлетата“. Домакините играха с човек по-малко от 47-та минута, след като Тимоти Колоджйешак бе изгонен с директен червен картон. Той удари шамар по бузата на Рикардо Карвальо и съдията прецени, че трябва да го изгони.

Димитър Бербатов влезе е игра в 64-ата минута на мястото на Мунир Обади.

Ница можеше да стигне до победата в 80-та минута, когато Пюел остана сам срещу Ромеро, но вратарят на “Монако” спаси удара на играча на домакините.

Димитър Бербатов стреля опасно с глава в 84-та минута, но над вратата.

Във втората минута на добавеното време на редовните 90 минути благоевградчанинът свали с глава на Ривиер, който отправи акробатичен удар, но Асен спаси.

Двата тима завършиха 0:0 в редовните 90 минути и се стигна до продължения.

В 102-та минута Окампос центрира в наказателното поле на “Ница”, където Бербатов стреля, но Асен спаси.

Победният гол за “Монако” падна в 114-та минута, когато Лукас Окампос центрира в наказателното поле на Ница, където Бербатов засече с върха на крака си топката и я прати във вратата на Асен.

Така “Монако” се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Франция.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене