Съдът стартира производство по несъстоятелност на фирма на Братя Галеви

братя Галеви

Съдът в Кюстендил започна производство по несъстоятелност на една от големите пътностроителни фирми в региона, предаде Агенция „Фокус“. Става въпрос за „Виа Апия“, която е свързвана с популярните Братя Галеви.

С решението на магистратите дейността на фирма „Виа Апия” е прекратена. Тя беше обявена в неплатежоспособност и в свръхзадлъжнялост.

От приетата по делото експертиза е видно, че от 2012 година финансовото състояние на дружеството се влошило и тогава то е реализирало загуба от 1 450 208 лева. През следващите 2013 и 2014 година състоянието на дружеството е останало трайно недобро и то вече не е било в състояние със собствен капитал и имущество да покрива задълженията, които има.

За изминалата година загубата е възлизала на 3 410 763 лева. Само към една от банките дружеството има задължения в размер на 7 809 530 евро. Експертизата е установила, че фирмата има и вземания, които са около 9 786 000 лева, но те не могат да бъдат бързо реализирани.

Справка в Търговски регистър по партидата на дружеството сочи, че то вече няма действащ съвет на директорите, представители и начин на представителство, тъй като и трите обстоятелства са заличени от партидата му. Съдът наложи и обща възбрана на цялото имущество на дружеството и назначи временен синдик.

 

Фирмата стана известна с многобройните протести на служителите й, които бяха освободени от работа, без да имат възможност да получат натрупалите им се трудови възнаграждения.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене