Свържи се с нас

Разследване

Нова измама във Фейсбук: Две момичета от Гоце Делчев бяха измамени от софийска моделка

Публикувано

на

10313339_1600662193505313_4135591984716613399_n (1)

Това е Велислава Славчева, Фейсбук измамницата

„Участвам в конкурс за красота, който в момента се провежда тук в София и се гласува със СМС. Конкурсът се казва „Хот моделс“. От всеки телефон може да се изпращат 3 безплатни СМС-а. Моля те да ми помогнеш. Много ще се радвам, а ти нищо няма да загубиш. Ще помогнеш ли?“.

Освен тревогата и притеснението, съобщение във Фейсбук  с такова съдържание може да ви струва и доста пари. Не се връзвайте, това е нова мода в измамите, предупреждават две момичета от Гоце Делчев, които вече са потърпевши от такъв тип измама.

С нас се свързаха С. К. и Г. Т. от Гоце Делчев, които ни обясниха за схемата.  Интернет измамата е от профил на професионален модел във Facebook и увещаване за гласуване чрез SMS-и с добавена стойност на номерата 18433, 1985, 1096, 15015.

Сезирана е Икономическа полиция.

Схемата е проста, а уловката – да се гласува за фиктивен конкурс за красота.

Моделкaта  Велислава Славчева зарибява чрез Фейсбук балъци с увещание да гласуват на въпросните номера за съответната кандидатка.

Фейсбук профила на измамницата

Фейсбук профила на измамницата

SMS-ът струвал 0,00 лева, а ограничението било да се пращат максимум по 3 SMS-а за красавица.

От профила на софийския модел Велислава Славчева във Facebook са увещавани различни потребители на социалната мрежа да гласуват за нея.

Получаването на СМС с молба обикновено ни кара да се притечем на помощ веднага. Но хладнокръвието и запазване на спокойствие в такива моменти биха били в наша полза.

Ето какво споделиха С. К. и Г. Т. от Гоце Делчев

„Интернет измамата се случи на 13.06.2015 (събота). Велислава Славчева ни подведе с изпращане на СМС, които уж били безплатни, но всъщност не бяха. Всеки СМС си има определена цена, която установихме по-късно. Пратихме по 12 СМС на различни номера. И телефонната сметка рязко ни се увеличи от 0 до 130 лв. Потърсихме помощ на спешният тел. 112,който ни отведе до районно управление,, Полиция“, но и от там не получихме помощ, тъй като не сме разполагали с данни за извършителя на измамата и не откриха престъпление в това.“

Самите мобилни оператори също са заинтересувани от схемата, тъй като процент от набраните средства е за тях.

В повечето случаи се дели 50 на 50.

От мобилните оператори обясниха, че не е тяхно задължение да съобщават за цената на един SMS с добавена стойност, а на фирмата, която е разкрила съответния номер.

Операторите обаче не налагат никакви ценови лимити, така че лековерните да не могат да изгорят със стабилни суми като оферираните през фалшиви профили във фейса 30 SMS-а на обща стойност 1,80 лв, а реалното ужилване да е 150 лева.

Очакваме и становището на Велислава Славчева!

ЕТО И SCREENSHOT OT ФЕЙСБУК:

коментара

Разследване

СЛАВЕЙКА РАМОВА ОТ ГРАДА ИЗПЛАКА:Гръцките баничари от „Грийк фаст“ на пазара не ми платиха една заплата!

Публикувано

на

БАНИЧАРНИЦАТА  НИКОС ЗЛАТАНИС И НЕЛИ ВЛАХОВА СЕ ГАВРЯТ СЪС СВОЯ СЛУЖИТЕЛКА!

 Рангел ИВАНОВ

 В редакцията на вестник Градът дойде жителка на жк ЮГ в град Гоце Делчев, която поиска да даде публичност на, по думите й, нечовешка несправедливост от странна на бившите и работодатели. Става въпрос за Славейка Ра­мова – самотна майка, която сподели че е жертва на отно­шението от страна на бивши­те и работодатели от фирмата баничарница на базара сре„Грийк фаст“.

 Фирмата има щу стоянката за таксита и произвежда и продава зам­разени гръцки закуски. Ра­мова била наета на работа от съпругата на собственика на баничарницата Нели Влахо­ва, която първоначално била доволна от работата и. След няколко дни обаче собстве­никът Никос Златанис който е гръцки гражданин и съпруг на Влахова, довел по младо момиче и заповядал на Ра­мова да започне да я обуча­ва. „Обучавах момичето цял месец, защото ми беше ка­зано че двете ще работим на смени. Уговорката ни беше да ми се плаща на седмица.

 След като момичето влезе в час и се обучи, Влахова един ден дойде и ми заяви че тряб­ва да напусна работа. Попи­тах я защо, а тя ми отговори че за мен е чула лоши неща, плюс което иска до младата колежка да работи и няма нужда то две сме­ни. Уважих това което тя иска от мен и просто и казах да си ми пла­ти това което съм си изработила и по живо по здраво – всеки по своя път. Да ама не. Нито лев не получих. Получих дребни обе­щания а когато станах настоятелна шефът в лицето на Златанис ми заяви че нямам да вземам пари по­вече от тях. Всичко ми било изплатено. Това, заявявам го, не е вярно и се чувствам прецакана…“, заяви Рамова пред диктофона на вестник „Градът“. ­

 От бившето и работно мяс­то отказват коментар и съ­ветват нашия човек да раз­пита за въпросната жена по града и щяло да ясно защо е била уволнена, по темата за дължене на пари също се мълчи. Рамова обаче продължава да се бори и твърди, че успо­редно със сигнала до нас е пратила и сигнал в инспекци­ята по труда.

Вестник ТОП ПРЕСА

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Разследване

Смразявящи разкрития за мистериозно изчезналата преди 26 г. Росица, чийто скелет бе открит в шахта

Публикувано

на

ДНК-експертиза разкри загадката за скелета, открит миналото лято в хотел „Смолян”. Костите са на млада жена от село Борово, изчезнала преди почти три десетилетия. Разследването е установило, че се касае за насилствена смърт.

Майката на Росица – Шинка Димова, чака вече близо три десетилетия родната ѝ дъщеря да се завърне в къщи.

Росица, която се премества да живее и учи в Смолян, изчезва безследно през 1991 г., когато е на 31 години. Чакали я да се прибере в родното си село на 7 ноември, но така и не дошла.

И така минават 26 години, докато на 30 август миналото лято работници се натъкват на зловещата находка – човешки скелет, при ремонт.

„Категорично можем да заявим, че самоличността на жертвата е установена. Тъй като имаме назначена криминалистична ДНК-експертиза, която дава категорично заключение, че се касае за дете на лицето, от което сме взели ДНК-проба. Тоест ние можем да потвърдим, че се касае за лицето Росица Лазарова Димова”, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Смолян Недко Симов, цитиран от bTV.

Установено е, че смъртта е причинена насилствено. „На пострадалата са били причинени травматични увреждания, които според нас са причинени приживе. Трупът е открит при извършване на ремонтни дейности в хотел „Смолян”, във вентилационна шахта, която се намира на едно от долните нива на хотела, достъп до което помещение имат само ограничен кръг лица от обслужващия персонал. И мястото където е намерен, начинът, по който е бил прикрит трупът, ни насочва точно на този извод, че се касае за умишлено причинена смърт”, допълни той.

Дълги години майката чакала дъщеря ѝда се появи на вратата, а сега чака да погребе останките ѝ. Ще ги положи в гроба на баща ѝ. В Борово случаят също потресе хората. Разследването все още не е приключило. От прокуратурата работят по всички версии за установяване на извършителя.

struma.bg

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ