Топ Преса: Якоруда пред въстание: 8 поредни години кметуване на кафелOFF = нито един инвеститор!

87420

В състава на администрацията има цял куп служители с технически опит и иновативни идеи, но не могат да се изявят заради неистовото желание на един самовглъбил се в себе си обикновен човечец, облечен във власт, „всичко да минава през него“. Дори печатите на различните отдели е скрил при себе си, все едно му е бащиния

Зорница АЙДАРОВА

Жителите на община Якоруда е редно да знаят за „добрите намерения“, плод на развинтената фантазия на кафелOFF. Не е ли по-добре от емблемата на града да се изтрие минералният извор?
„КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ БАНИТЕ В КУРОРТ“
През лятото на 2014г. в Якоруда идва на посещение крупен руски бизнесмен, живеещ в Добринище. Поискал е среща с кафелOFF. Темата е закупуване на земи в землището на баните за създаване на биоферма за отглеждане на кози. Намеренията на руския бизнесмен са били да инвестира в този участък и с бъдещо развитие на региона като балнеосанаториум. Както е известно на всеки якорудчанин, когато в една история се спомене кафелOFF винаги следва лошото „НО“.
Днешната история продължава:
Но кафелOFF, познат с неговите 40% разбил всички намерения и руснака приключил срещата с: „Добре аз ще ви се обадя…“
Веднага след края на рандевуто, двама кафелови парашутисти: Муса сирачкИ (общински съветник) и Али хЪрльов (горски стражар) обсъждат развитието на местността „Баните“.
Как щели двамата да изкупят земите на безценица и да ги продадат на руснака по 50-60 евро на квадрат и да забогатеят. Хитреци имал около себе си градоначалника. Г-н сирачкИ оглавява финансовата комисия в общинския парламент и се рее в мечтите си колко бързо ще забогатее, ако изкупените по 300-400 лева на декар продаде с 500% надценка. хЪрльов за да демонстрира абсолютната си близост с кафелOFF споделя за развинтената фантазия на своя идол:
„Като вземем парите на руснака ще направим… ТУРСКА БАНЯ. Първият етаж ще бъде за жените, вторият за мъжете, а третият ще бъде сладкарничка. Там ще се продават локумчета на клечки и баклавички. Ще направим и помещение за масаж…“
Руският бизнесмен така ѝ не се обадил, а днес биофермата се развива на територията на село Места.
Така безславно приключил опитът за развитие на баните като курорт. А по повод на организираните за пенсионери безплатни посещения е ВАЖНО мнението на хора от цялата община. Оказва се, че жители на съставните села не знаят за тази предизборна инициатива. Да, такава е, защото това мероприятие ще се провежда до изборите. И ако е жест на добра воля нека поне да бъде така добър кмета да го разпореди общодостъпно за всички пенсионери. Транспортът да бъде организиран от селата Аврамово, Бел Камен, Смолево, Черна Места, Конарско, Бунцево и Юруково.
По всичко личи, че сегашния управник на общината е изчерпан от идеи и трябва да си ходи, докато не са го изгонили якорудчани с камъни.
Не е ли нагло за осем поредни години да не се даде възможност на нито един инвеститор да се установи в Якоруда? Не е ли срамота кафелOFF да води дела след дела за угаждане на лични интереси, а в същото време общината да тъне в мизерия?
В състава на администрацията има цял куп служители с технически опит и иновативни идеи, но не могат да се изявят, заради неистовото желание на един самовглъбил се в себе си обикновен човечец, облечен във власт, „всичко да минава през него“. Дори печатите на различните отдели е скрил при себе си, все едно му е бащиния.

Цялото му „царуване“ е инкогнито. Инкогнито е и безплатната баня за пенсионери. Ходят едни и същи и записват трите им имена на тефтер, който ще послужи като подкана за предстоящите местни избори: „Нали ви водихме на баня, сега трябва да гласувате пак за кафелOFF!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене