ВИДЕО: ЕКСКЛУЗИВНО: Арестуваха участник в протестите в Гърмен, протестиращи го подкрепят с химна пред РУП

гдфгдИван Бусаров, участник в ежедневните протести на жителите на община Гърмен е арестуван тази сутрин от органите на МВР. При снощният инцидент, когато жандармерията не допусна  мирното шествие да продължи маршрута си до селата Лещен и Ковачевица, в момент на афект, Бусаров строшил стъклена бутилка на пътя.

Възмущение от ограничаването на движението на шествие изказаха снощи всички участници в протеста против посегателствата на ромите и незаконно завзети имоти върху които са построени циганските домове в квартал Кремиковци. Тази сутрин, около 9 ч., органите на реда арестуваха буйно протестиращият Иван Бусаров, който е задържан в РУП Гоце Делчев. Мотивите са за нарушаване на обществения ред и подстрекаване към насилие и безредици „Това са пълни глупости! Вярно, че е лоша проява чупенето на бутилката, но това е нищо в сравнение с това, че полицията знае кои от циганите са се явили с хладно оръжие и явна заплаха за живота на хората, все още не са арестувани“, каза Георги Делиев, един от организаторите на протестите. Разбрали за ареста на Бусаров, част от протестиращите от Гърмен спонтанно дойдоха пред РУП Гоце Делчев. Да демонстрират лоялността си към родината, те изпяха националния химн при което всички полицаи се скриха в сградата.

Как да продължат протестите за напред ще решат според присъдата срещу Бусаров, която се очаква да бъде произнесена по бързата процедура, обясниха организаторите.

Бусаров2.MP4.Still004

гдфгд

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене