Благоевградчани подкрепиха подписката на международната организация „Лекари против насилствено отнемане на органи“

FD

Петима доброволци за човешки права приканиха жителите на Благоевград да подкрепят международна петиция против насилствено отнемане на органи от живи хора в Китай. Над 160 жители на Благоевград се включиха в подписката на международната организация „Лекари против насилствено отнемане на органи“ (DAFOH). Подписката се провежда в редица страни по света. В България тази година тя стартира в градовете София, Пловдив, Варна, Русе и Стара Загора, като инициативата ще продължи и в други градове на страната. Досега близо 10 000 българи са дали гласа си за спиране на насилственото отнемане на органи от живи хора.

От мястото на събитието, интервю с Александра Ботева и Яна Димова, двама от доброволците на инициативата, практикуващи китайската система за самоусъвършенстване Фалун Дафа:

Странно звучи в България да кажеш, че събираш подписи срещу насилствено отнемане на органи от живи хора. Бихте ли уточнили за какво точно става въпрос?
– Подписката на международната организация DAFOH бе инициирана след разкритията на редица международни организации и независими разследващи, според които вече 16 години в Китай се извършва геноцид и репресии срещу мирни хора. Най-многобройните жертви на комунистическия режим там са последователите на китайската практика за самоусъвършенстване Фалун Гонг, чиито брой достига близо 100 милиона още през 1999 г., когато броят на членовете на комунистическата партия е бил едва около 60 милиона. Това се смята и за основната причина за начало на репресиите срещу тях по заповед на тогавъшния глава Цзян Цзъмин, който нарежда практиката да бъде „унищожена“ с всички средства. Оттогава практикуващите в Китай са отвеждани от домовете им в трудови лагери, центрове за промиване на съзнанието, психиатрични болници и затвори, държани са без съд и присъда, а много деца са останали сираци.
Затова и подписката, която е инициатива на група от лекари от различни страни има за цел да спре това „зло“, както го нарича Дейвид Килгор, един от двамата канадци, автори на доклада „Кървава реколта“, в който са разкрити ужасяващите престъпления по отнемането на органи от живи хора.

Тоест в Китай съществува практика, в която отнемат органите на живи хора? И какво става след това с тях? Какво разкрива доклада?
– Независимият доклад на канадците Дейвид Килгор, бивш член на парламента в Канада и секретар за Азиатнско-Тихоокеански регион, и Дейвид Матас, защитник за човешките права, предостави доказателства, че след задържането им, практикуващите Фалун Дафа стават обект на медицински изследвания и биват използвани като жива банка за органи. Това, че не употребяват алкохол и не пушат цигари, и поради благотворното влияние на медитативната практика върху тяхното психическо и физическо здраве, те се превръщат в основните жертви на режима. След отнемането на органи, телата на вече убитите практикуващи биват кремирани.
Иначе докладът беше представен лично от Дейвид Килгор включително и в България и Българската Фалун Дафа асоциация вече повече от 10 години работи усилено българските потицити и гражданите на страната да са информирани за случващото се в Китай, за да заемат страната на доброто, отричайки подобно зверство и посегателство върху човешката неприкосновеност и свобода в 21 век. Говорим за едни окоол 100 милиона мирни хора, които спазват принципите Истина, Доброта и Търпение и които са преследвани от китайския комунистически режим заради инакомислието си, различно от идеологията на партията и културата й. Въпреки това е важно да подчертаем, че практикуващите не се заниват с политика. Всичко, което правим, е свързано с правата на тези, които са преследвани и убивани в собствената им страна.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене