Община Банско си иска две от професионалните гимназии

bc1f11691890464d40d5ce2534cc6e8eЕдин от основните акценти на днешното редовно заседание на Общински съвет – Банско бе промяната на статута на две от училищата– Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов“ и Професионална  Лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“.

Във връзка с  постъпило писмо от министъра на земеделието и храните Десислава Танева за неуредения статут на двете учебни заведения и след проведените на сесията дебати, съветниците дадоха съгласие кметът Георги Икономов да депозира искане до Министерски съвет за безвъзмездно прехвърляне  на собствеността на двете училища и придобиването им от община Банско.

По предложение на градоначалника, бе решено община Банско да кандидатства за финансиране по проекти за енергийна ефективност на четири обществено значими сгради. За гр. Банско документи ще бъдат подадени за читалище „Никола Вапцаров“ и сградата на СУПЦ с Обществената кухня, а за Добринище са предвидени  читалище  „Димитър Благоев“ и Минералната баня. Финансирането ще бъде от Националния доверителен фонд, а  община Банско ще съфинансира проектите с 15% от необходимата сума.

Във връзка с програмата на общината за развитие на спорта, бяха гласувани  средства за финансово подпомагане на „Велоклуб – Добринище“,  Алпийски спортен клуб на ветераните от Банско, Сдружение за планинарство „Николай Проев – Пройката“, както и за реализиране на експедиция до връх Матерхорн в Алпите.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене