Бербо прости на брат си Асен, взима го във футболната школа

Image_2447742_308Димитър Бербатов се е срещнал с брат си Асен и му е простил за аферата с наркотици, пише „България Днес“.

Дълго време Митко не искаше да чуе за злополучния си роднина и бе прекъснал всякакъв контакт с него. Богатият футболист щедро издържаше цялото си семейство, като подкрепи и проект за семеен бизнес на Асен и жена му Димитричка. Двамата отвориха магазин за дрехи в кооперацията, където живеят. За съжаление в Благоевград бързо се разчу, че бутикът не спазва определено работно време и отваря само когато собствениците кипят от трудов ентусиазъм. А това не се случвало никак често. Очаквано в резултат на това бизнесът фалира.

Местните клюкари се майтапят, че най-важното задължение на Асен било да разхожда кучето. Проблемите с дрогата станаха явни вечерта на 4 октомври 2012 г., когато той и приятелят му Николай Борисов пътуват с автомобил СЕАТ към София. Шофира Борисов, защото по това време Бербатов е с отнета книжка. Колата е спряна за проверка от полицейски патрул край Дупница. Ченгетата очевидно имат информация, че в нея са укрити наркотици. Изкарват от автомобила двамата пътници и започват пълен тараш. Проверяват навсякъде, накрая разглобяват и детското столче на Асен Бербатов-младши, едногодишния син на заподозрения.

Именно там са намерени 20 грама кокаин. Автомобилът, който е собственост на жената на Асен Бербатов – Димитричка, е задържан от властите. Започва следствие, което установява, че чистотата на дрогата е 70 процента. Стойността на кокаина се оценява на 4336 лв. и 12 стотинки.

Асен беше осъден на на 1 година затвор условно за притежание на кокаин. Взето е предвид, че подсъдимият няма извършени предишни престъпления и затова не е вкаран в затвора. Наложена му е и глоба от 2000 лв.

Сега отново е решил да прости и да даде нов шанс на Асен. По-малкият брат най-вероятно ще започне да работи по проекта за футболна академия на Митко. Най-богатият български футболист вече мисли за кариерата си, след като спре със спорта. Школата за талантливи деца е част от неговите планове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене