Кметът на Сатовча: Полагаме всички усилия да задържим младите хора в общината

main_bРазкриване на нови работни места, модернизиране на инфраструктурата и решаване на проблема с режима на вода за питейно-битови нужди са сред приоритетите, по които трябва да се работи през следващите години в Община Сатовча, заяви кметът Арбен Мименов. Той поясни, че за решаването на основните проблеми са подготвени проекти, които предстои да бъдат реализирани.

„В момента в общината се довършват девет пречиствателни станции за отпадни води, имаме такива и за питейна вода. Няма закрито нито едно училище, а 99% от учебните и детски заведения вече са санирани“, каза Мименов.По думите му от администрацията полагат сериозни усилия, за да задържат младите хора в общината. За целта се работи и в посока за популяризирането на общината като туристическа дестинация. През август в село Долен предстои да се проведе многожанров фестивал, с участието на музиканти като Теодосий Спасов, етно групата „Исихия“, рок изпълнителите от „Smallman“, „Villagers of Ioannina City“ и др.

Очаква се събитието да привлече хиляди туристи, не само от България, но и от други страни. За развиване на местния бизнес от Общината предоставят всички общински мери и пасища, увери Мименов. Той не отговори категорично на въпроса дали ще се кандидатира за следващ мандат на изборите тази есен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене