Денят на детето

1111

За пореден път празничните дни, посветени на Деня на детето -1-ви юни бяха огрени в слънчеви лъчи, озарени от слънчевите усмивки и грейнали лица на децата от община Сатовча. Отминалата седмица бе изпълнена от тържествени мероприятия организирани от ръководствата на детските градини и детски ясли на територията на общината по случай Деня на детето – 1-ви юни. Дните бяха изпълнени с радостни, развълнувани малчугани, които нетърпеливо чакаха реда си в празничната програма, за да покажат своите знания и умения пред близки и познати. Въодушевено рецитираха стихове, пяха песнички, играха сценки от най-известните сред децата приказки.

22222

Кметът на общината, както всяка година, така и тази по случай деня на детето беше осигурил средства за играчки за всяко детско заведение от общината – за 14 детски градини и 5 детски ясли. За всички групи бяха закупени детски играчки, а децата от предучилищната група получиха и своя специален подарък и свидетелство за завършена предучилищна група.
Седмицата бе изпълнена и с тържества посветени на малките „абитуриенти”, които ще бъдат първокласници наесен. Те също бяха в трепетно очакване, защото се сбогуваха с живота в детската градина и знаеха, че им предстои още по-вълнуващото изживяване – училищният живот. Колективите в детските градини се сбогуваха с най-големите си възпитаници – децата от подготвителните групи с пожелание за здраве, неуморно желание за знание и много, много радостни и щастливи моменти в предстоящият им училищен живот.

6789

Тържествата завършваха с искрени пожелания децата ни да растат в мир,
доброта и обич, за да израснат спокойни, уверени в себе си можещи млади
хора, които да направят светът ни по-хубав.

В-к Сатовча

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене