Откриват Месец на фотографията в Благоевград с изложба на спечелилите конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф”

bth_20899904a73bcbd7c555d2c080342300Започва един от най-обичаните месеци за любителите на фотографията. Той е посветен на изкуството, което се пресъздава през обектива. Най-мащабното фотографско събитие „Месец на фотографията” се провежда в цялата страна. Неговото начало в Благоевград ще бъде белязано с откриване на изложба на отличените млади фотографии от конкурса „Благоевград през погледа на младия фотограф”.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. На тържествена церемония от 17.30 часа във фоайето на община Благоевград ще бъдат наградени и отличените от журито фотографи, които имаха възможност да търсят красотата на града в природата и лицата му.
Фотоконкурсът ще се проведе за втора поредна година под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Благоевград през погледа на младия фотограф” има за цел да разкрие красотата на града, както и интересни моменти от ежедневието на неговите жители и гости. Основната идеята на конкурса е да бъде стимулирано и насърчено творческото общество от млади фотографи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене