Кирил Благов – един от най-забележимите и атрактивни абитуриенти на випуск 2015 в Благоевград, възпитаник на училището на годината НХГ „Св. св. Кирил и Методий“:

Не трябва да се забравя, че абитуриентският бал все пак е само една вечер – важно е да изглеждаме просто добре, да се чувстваме добре и най-вече да се забавляваме качествено. Всичко друго остава на заден план!

Kiril_B.

Какво е чувството да си вече завършил?
– Това чувство не може да се опише с думи .. Никога не съм мислил, че още на следващия ден след завършването ни училището, съучениците, учителите дори и класната стая ще започне да ми липсва.

Гордееш ли се, че си възпитаник на такава престижна гимназия?
– Да, за мен е чест, че съм учил в тази елитна гимназия с богато минало. Мисля, че всеки трябва да се гордее с нея.

Тъй като вече си говорил пред екипа ни и си споменал, че си с профил изобразително изкуство в гимназията, смяташ ли да продължиш да се занимаваш с изкуство?
– Да! Не мисля да си пропилея тези 5 години прекарани в това училище, изучавайки различни видове и стилове изкуство. Ще бъда много щастлив, ако паралелките в училищата по изкуство се разрастват и стават все повече младите, които желаят да се занимават с изкуство. За мен изобразителното изкуство не е нещо лесно, а когато имаш таланта не си струва да го пропилееш.

Как протече подготовката за бала?
– Всичко беше по план. Протече така, както исках да бъде и съм много щастлив с това. На преден план беше подготовката ми за матурите, които ни предстояха, но едновременно с това избирах и подходящ тоалет.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

K.Blagov

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене