Горещо! Кметът на Петрич В. Илиев проговори: Някои хора преминаха границите на добрия тон, ако М. Андреев наистина ме е нарекъл „бандит“, то явно се е уплашил от среща с мен днес и избяга

_thumb

Най-страшното е, че се правят опити да се влияе на независимите институции каквато е прокуратурата, правят се изявления, уронващи престижа й

Кметът на Петрич Вельо Илиев днес разговаря в София с депутатите от Реформаторския блок, които поискаха на срещата да присъства и заместник -председателят на парламентарната комисия антикорупция, Методи Андреев, който вчера използвал думата „бандит“, отнасяйки я към Вельо Илиев. Това се случи на нарочна сбирка на представители на протестиращите срещу кметския екип три сдружения и местните депутати. По този повод разговаряхме с кмета на Петрич В. Илиев:

Г-н Илиев, защо осъмнахте в София тази сутрин? Вярно ли е, че сте в НС и защо?

Да, бях тук по покана на депутатите от реформаторския блок, които искаха да чуят от мен, какво се случва в Петрич?

Какво им казахте?

Истината, за атаките срещу мен, съшити с бели конци, за методите, по които в момента шепа хора правят опити да дестабилизират общинския екип, за това кои са организаторите и какви са интересите им. Исках също така да се видя със заместник-председателя на парламентарната комисия по корупция М. Андреев, който както чух вчера ме е нарекъл „бандит“. Ако това е вярно на г-н Андреев ще му се наложи да защитава тази обидна квалификация. Та, исках да изясним, кое му дава основание за подобни твърдения. Има ли той официални данни от прокуратурата за извършените от мен „бандитски“ действия?

Вие „бандит“ ли сте? И знаете ли, че днес отново пред общината има протест?

Не обиждайте петричани с този въпрос, смятате ли, че градът няма да е разбрал, че съм бандит вече 15 години. Срамно е представители във властта да използват такива квалификации. По протестите ще кажа, че те не са спрели да протестират, тази сутрин осъмнахме, изцапани с яйца, цялата сграда бе в яйца. Все още не мога да разбера, какво искат тези хора. Обвиненията им срещу мен и екипа ми, са крайно безпочвени, въздържам се от всякакви коментари по техните обвинения срещу мен, докато прокуратурата, която уважавам не си свърши работата. Тъй като там има подадени сигнали с техните обвинения. Надявам се и вярвам в правораздавателните органи и тяхната безпристрастност и независимост и тогава ще говоря. Засега си върша работата на кмет на Петрич и неговите граждани.

Ще коментирате ли намесата на името на Д. Танев като организатор на протестите?

Митко Танев е народен избраник, видели сте Отвореното писмо, видели сте, че хората земеделци и фермери протестират сериозно. За Петрич земеделието е основен поминък и когато някой се намеси там става страшно. Така, че не няма да коментирам г-н Танев, засега! Думите биха били излишни пред фактите и документите. Съветвам го, обаче да се държи като политик, народен представител, а не като лидер на организирана група, която замеря с яйца общината и нейните граждани.

Това е, търпението ми е огромно и трудно могат да ме извадят от равновесие по начина, по който организираха битката си – манипулации, фалшификати, подправени документи, измислени тефтерчета и куп други номера, които скоро ще „паднат в канала“. Нещо много важно! Не мога да си обясня, тези хора са вечно по улиците, кога работят, мога ли аз да си позволя да организирам протести, когато работата ме гони и трябва да я върша, а те от сутрин до здрач се организират, висят пред общината, хвърлят яйца, крещят, обиждат, събират се и какво ли не още. Ние да не сме в мутренския период на демокрацията и защо продължават да плашат жителите на Петрич с присъствието си. Откъде намират и средства за тези протести, защото воплите им са, че са обеднели в общината?

Последно искам от цялото си сърце да благодаря на петричани за подкрепата и затова, че не се подават на провокации. Няма да ги предам, защото аз съм избран с техните гласове и ще си понасям отговорностите на техния кмет, кмет на община Петрич!

Благодаря ви.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене