САМО И ЕДИНСТВЕНО В ТОП ПРЕСА! ПЪЛНО ВИДЕО ОТ МЕЛЕТО В ГЪРМЕН! 18+

Реална опасност от масов линч, грози циганите от кв. Кремиковци на село Гърмен. Днес малко след 18, в кв. Заграде на село Гърмен, спрял микробус с роми, които се занимават с изкупване на гъби. Според разкази на очевидци, пуснали на пълна мощност музика на автомобилната уредба. Млад човек ги помолил да намалят звука но те се нахвърлили срещу него да го бият. Намесили се случайно намиращи се там хора да ги разтърват, но междувременно пристигнал още един цигански бус, които са се присъединили в мелето. Един от циганите тръгнал да се разправя с брадва с която едва не убил първият ми попаднал българин. Брадвата му била отнета и това спасило човека, твърдят очевидци.fdfdfd

Напрежението между българи и роми в Гърмен таи от повече от 10 години, но според жителите му, местната власт и полицията нямат воля да решат проблема.  Вчера, по бТВ бе излъчен материал за постоянните набези на цигани в домовете на българите, а от РУП Гоце Делчев твърдяха, че тук кражбите почти не съществуват.

Голяма група мъже от Заграде и Марчево тръгнаха към ромския квартал със закана да им запалят домовете и да се саморазправят с тях. Полицаите едва успяха да предотвратят кървавата вендета. Началникът на РУП Гоце Делчев, Костадин Ковачев е поискал подкрепление от жандармерията.

Топ Треса предлага насвоите читатели и зрители първи ексклузивни кадри от събитието. Заснетият материал е суров, без цензура и монтаж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене