Д-р Динов: Гордея с моята професия и с това, че съм помогнал на безброй хора!

Д-р Петър Динов е лекар – специалист по акушерство и гинекология. Трудовият си път започва през 1973г. като участъков лекар в село Склаве. От 1977 до 1981г. работи в Мйчин дом – София. Работи в Областната болница в Благоевград до 2009.г. От 2009 е завеждащ АГ – отделение в частната болница в Дупница. Гинеколог на България за 2008г.

petar_dinov

Д-р Динов, раждат ли българските майки?
– Българските майки са раждали, раждат и ще раждат. Докато има любов, ще има и раждания. За съжаление, раждаемостта в РБългария намалява и сме пред демографски срив. Причините за това са разнопосочни, като най-важните са: напускане на младото население границите на родината, търсейки препитание; тежката безработица; липса на социално стимулиране от страна на държавата и други.

Как успяхте за няколко години да превърнете Вашето отделение в едно от водещите в Югозападна България?
– Въпросът е с нееднозначен отговор. На първо място са професионалистите во главе с мен, привлечени на работа. Много добрите условия, създадени в отделението. Спазване на законите на България, продиктувани и от пълен обем на обслужване съгласно изискванията на здравноосигурителната каса, без каквито и да било допълнителни плащания. Огромната любов към родилки и жени, нуждаещи са от АГ помощ.

Какво трябва да правят и да не правят бременните жени?
– Погледнато така, въпроса изглежда елементарен. Но в същото време, той крие в себе си много неща, които трябва да бъдат направени. От самите жени и от обществото. За самите жени, които искат да раждат деца – на първо място трябва да се доверят на специалистите акушер-гинеколози и акушерките, които са ангажирани с непосредствената грижа за тях и успешното приключване на бременността с раждане на здрави жизнеспособни деца. За съжаление, огромната информация, която жените получават от медиите, от интернет, близки и познати и т.н., често води до негативни последици и уронване престижа на медиците.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене