Кметът Илиев: “Не обмислям оставка, такива прояви ме амбицират допълнително, те ще повлияят на решението ми дали да се кандидатирам отново за кмет“ (интервю)

Вельо ИлиевПротести блокираха центъра на град Петрич, протестращи строителни фирми поискаха оставката на кмета Вельо Илиев. Като повод за протеста беше посочено разследването, направено от Нова телевизия, за наличието на “шуробаджинащина“ в Общината. Протестиращите недоволстват срещу начина, по който се раздават обществени поръчки. По този повод потърсихме за коментар кмета на Община Петрич Вельо Илиев. Градоначалникът в момента е в град Пловдив, на годишна среща на общините.
“Днес на нашата община ще бъде връчен етикет за иновации и добро управление“ – каза Илиев. „Мисля, че това е достатъчен отговор на всички, които днес протестират срещу това как се управлява града. Тези събития не са от вчера определен кръг от хора отдавна действат срещу мен по този начин. Те целят нагнетяване на напрежението в Общината, водени и подтиквани от определени политически амбиции.“
Кметът заяви, че не обмисля оставка. Днешните събития биха могли сериозно да окажат влияние на решението му, дали отново да се кандидатира за кмет на предстоящите избори. Чуйте цялото интервю с г-н Илиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене