Топ Преса: Цени в евро в Кресна? Лудост!

1135_big

Ваня ГЕОРГИЕВА

Този уикенд основното ни пътешествие беше Кресна – с двудневни спускания с рафт.

Освен това обаче си направихме и автопоходче до Мелник, Роженския манастир и Рупите. Истинските къщи в Мелник са малко.

Постарах се да открия няколко такива. Всички останали изглеждат стари, но вероятно са на не повече от 5-10 години, директно построени в този стил, който всички ние считаме за възрожденски.

Това е Кордопуловата къща. Иде да рече как са си живели чорбаджиите едно време. Не искам да съм аз този, дето ще дърпа вода от 50 метровия вътрешен геран. Печатът е вътре, а към печата има бонус дегустация на местно вино.

Роженският манастир е красив и спокоен. Може да ви дари 5-10 минути красота и спокойствие. Печат май няма – свещичките бяха на самообслужване.

Покрай Рупите минахме на юруш. Мястото е красиво и поддържано, но социалистическия барок с главите поражда черни мисли. Също като черквата в Царевец – поругана възможност за създаване на храм, който да помага на хората да вярват.

Нощувахме в хотел Бриони в Кресна. Хотелът предлага разнообразни условия – между хижарски и луксозни, в зависимост от бюджета ви. Нашата стая беше малко занемарена, може би защото струваше 30 лева. Доста ме разглези предното място – мотел Чайка край Враца. Въобще няма база за сравнение 🙂 В Бриони имаше абитуриентски бал, който не можах да чуя, благодарение умората от рафтинга. Храната беше прилична.

В Кресна ме впечатлиха магазините – с надписи на гръцки, румънски, английски и цени в евро. Шоколад Милка – 1E. Имаше и табелка “ вр. Вихрен – 12 ч.” Само преди 5-6 години това не би ме стреснало особено 🙂 Сега ми изглежда като лудост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене